Η Brigitte Bardot σε μια… μάχη μέχρι τέλους!

Η Brigitte Bardot σε μια… μάχη μέχρι τέλους!

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θρυλική BB έχει ηγηθεί πολλών «επαναστάσεων» στον χώρο της μόδας, κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της, έχει γράψει ιστορία για το στυλ της κι έχει κάνει εμβληματικές φωτογραφήσεις. Με το νέο της βιβλίο, «Larmes de Combat» (ή στα ελληνικά «Τα Δάκρια του Αγώνα»), ρίχνει φως σε ακόμα μία πτυχή του χαρακτήρα της: αυτή που τη θέλει να ασχολείται παθιασμένα με τον ακτιβισμό, να μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων και να καταδικάζει κάθε είδους βία (όπως π.χ. οι ταυρομαχίες).

«Καταγράφει την ύπαρξή μου, τη μάχη μου εκπροσωπώντας τα ζώα και τη βαθύτατη έκφραση της αηδίας μου. Είναι η καταγραφή της κοινωνίας, για το πώς μας κυβερνούν, για τον τρόπο που χειριζόμαστε τα ζώα στη χώρα μου, για το πώς βλέπω τα πράγματα» λέει η Brigitte Bardot με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου.

Η Brigitte Bardot σε μια… μάχη μέχρι τέλους!-1

Πυρά κατά του Macron

Η ίδια δηλώνει έξω φρενών με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και την έλλειψη υποστήριξης προς τα ζώα. Το συγκεκριμένο συναίσθημα το εκφράζει ανοιχτά και στο βιβλίο, και περί αυτού λέει πως «η κυβέρνηση έκανε μια πολύ κακή αρχή». Η Bardot τάχθηκε ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο όταν εκείνος έκανε διακοπές στο Chambord, μια κυνηγετική περιοχή στην κοιλάδα Loire. «Συνεχάρη τους κυνηγούς όσο το θήραμά τους ήταν ακόμα ζεστό» συμπληρώνει. Μάλιστα, σε στιγμές του βιβλίου η ίδια είναι τόσο εξοργισμένη που αρνείται τη θέση της ανάμεσα στους ανθρώπους. «Δεν είμαι μέλος της ανθρώπινης φυλής, δεν θέλω να είμαι μέρος της. Νιώθω διαφορετική, σχεδόν αφύσικη» είπε η πρώην ηθοποιός. Τα πυρά της δέχονται, επίσης, και ο Nicolas Sarkozy και ο Nicolas Hulot (υπουργός Οικολογικής και Περιεκτικής Μετάβασης).

Το βιβλίο, γενικότερα

Στην ουσία το «Larmes de Combat» μέσα σε σχεδόν 250 σελίδες βλέπει τη Bardot να κοιτάει πίσω στην παιδική της ηλικία, στη σύντομη αλλά εντυπωσιακή καριέρα της στον κινηματογράφο, στις σχέσεις της και στη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού. Έμφαση, ωστόσο, δίνεται στον αγώνα της και την ουσία πίσω από αυτόν. Ο πρώτος της σύζυγος, ο Roger Vadim, ασχολήθηκε ενεργά με τις σφαγές των ζώων στα σφαγεία, κι αυτό άρχισε να ταρακουνά και την ίδια. Η ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής της, το 1973, τη βρήκε αφοσιωμένη στον αγώνα που συχνά παρεξηγιόταν. Μέσα από διάφορες πληροφορίες και αναμνήσεις, η BB σκιαγραφεί τη μάχη εκείνης και του Vadim για τα ζώα, τη δημιουργία της οργάνωσης του και στοχοποιεί το κυνήγι, της ταυρομαχίες, τους ζωολογικούς κήπους, τις γούνες και την κατανάλωση αλογίσιου κρέατος την οποία ελπίζει να εξαφανίσει πριν φύγει από τη ζωή. Από την κυκλοφορία του, το «Larmes de Combat» έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση με τον τρόπο που περιγράφει την αλήθεια, μέσα από τα μάτια της Bardot. Πρόκειται για μία κατάθεση ψυχής σε μια πτυχή της ζωής ενός ειδώλου, που παρόλο που γνωρίζαμε πως υπήρχε, εξακολουθεί να μας συνεπαίρνει το πόσο καίριο ρόλο έπαιξε.  

 

Περισσότερα celebrity news στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή