Σαφές μήνυμα Παυλόπουλου προς την Αγκυρα

Σαφές μήνυμα Παυλόπουλου προς την Αγκυρα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου, στο Μάτι, στους νεκρούς και στους τραυματίες που άφησε πίσω η καταστροφική πυρκαγιά, αλλά και στην ανάγκη ουσιαστικής ανάληψης ευθύνης αναφέρθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Αμοργό, της οποίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

«Τιμούμε τη μνήμη εκείνων που δεν είναι κοντά μας, που έφυγαν τόσο άδικα. Προσευχόμαστε για εκείνους οι οποίοι δίνουν τον αγώνα της ζωής. Και μόνο τότε θα έχουμε πράξει το χρέος μας, αν αναλάβουμε τις ευθύνες μας με τρόπο ώστε να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα: «Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών, κάνει τεράστιο λάθος», υπογράμμισε και ακολούθως πρόσθεσε ότι «η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Στα μάτια όλου του δημοκρατικού κόσμου αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου».

Ο κ. Παυλόπουλος παρέπεμψε στη διεθνή κατακραυγή που έχει εκδηλωθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα και έσπευσε να προσθέσει ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τη θέση της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο, όπως τόνισε, είναι ο μόνος δεσμός της Τουρκίας με τη Δύση και με τον δημοκρατικό κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή