Απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαδούρο

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαδούρο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, έπειτα από την επεισοδιακή απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Νικολάς Μαδούρο που σημειώθηκε στο Καράκας το Σάββατο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο 81 ετών από την ίδρυση της Μπολιβαριανής Εθνοφρουράς. Οι Αρχές της χώρας φυλάκισαν έξι άτομα, τα οποία υποπτεύονται πως βρίσκονταν πίσω από την επίθεση, ενώ η κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συνεργάστηκε με ομάδες στο Μαϊάμι και την Μπογκοτά για την αποτυχημένη απόπειρα. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης διέψευσαν κάθε κατηγορία και προειδοποίησαν ότι ο Μαδούρο ενδέχεται να εκμεταλλευτεί το συμβάν για να καταστείλει τους επικριτές του.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας το Σάββατο, ο Μαδούρο αντιλήφθηκε έκπληκτος μια ιπτάμενη συσκευή, που εξερράγη εντός ολίγων δευτερολέπτων. Στη συνέχεια, εξερράγη κι ένα δεύτερο drone, προκαλώντας έναν εκκωφαντικό κρότο. Οι σωματοφύλακες του προέδρου έσπευσαν να τον προστατεύσουν με μαύρες ασπίδες και να τον φυγαδεύσουν μακριά από τη σκηνή. «Ο Θεός, ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας με προστάτεψαν», ανέφερε ο Μαδούρο λίγα λεπτά μετά την απόπειρα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε ανοιχτά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, για την επίθεση, και διαβεβαίωσε πως όσοι βρεθούν υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν τις μέγιστες ποινές.

Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες, δηλώνοντας την Κυριακή πως «εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει συγκεκριμένες πληροφορίες, οι ΗΠΑ θα τις εξετάσουν σοβαρά». Αντιδράσεις κατά των κατηγοριών εξέφρασε και η πολιτική ομάδα «Ευρύ Μέτωπο», ο μεγαλύτερος συνασπισμός κομμάτων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή