«Σε αποδρομή η κυβέρνηση», λέει η Ν.Δ.

«Σε αποδρομή η κυβέρνηση», λέει η Ν.Δ.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιχειρησιακή και οργανωτική ανικανότητα, το πρόβλημα ύφους και το έλλειμμα ήθους κορυφαίων μελών της κυβέρνησης αποδίδονται και προσωποποιούνται από τη Νέα Δημοκρατία στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, οι φλόγες εξακολουθούν να περικυκλώνουν την κυβέρνηση. 

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας». Αυτή είναι η κεντρική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο για την απομάκρυνση του Νίκου Τόσκα και την καθυστερημένη αντικατάσταση των μέχρι πρότινος «αλάνθαστων» επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αλλά για τη συνολική κυνική αντιμετώπιση της καταστροφής, την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων διαρκώς αυξάνεται φθάνοντας τους 91.

Φαίνεται ότι η μεθοδολογία αντιμετώπισης του συμβάντος που προέκρινε ο πρωθυπουργός, με τον ίδιο προεξάρχοντα σε μια επιχείρηση συσκότισης μέσω fake news σε ζωντανή μετάδοση λίγο πριν από τα μεσάνυχτα εκείνης της μοιραίας Δευτέρας, δέσμευσε την κυβέρνηση σε μια επίμονη δυσαρμονία με την κοινή γνώμη. Οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι η στρατηγική της αυτοσυγκράτησης φαίνεται τώρα να δικαιώνεται, καθώς η κυβέρνηση, ελλείψει αντιπάλου, ανέπτυξε τόσο μεγάλη νευρικότητα ώστε κατόρθωσε να συγκρουστεί αρχικά με τους πληγέντες (!) και στη συνέχεια με το σύνολο της κοινής γνώμης. Και τώρα, που διαφαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν εκτάκτως σενάρια ανασχηματισμού, η Ν.Δ. ανεβάζει τους τόνους επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή».

Ενόψει ανασχηματισμού

«Ο κ. Τσίπρας παίζει μουσικές καρέκλες επιχειρώντας να διασωθεί», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ότι «όσους ρόλους και αν αλλάξει στους συνεργάτες του, η ευθύνη για την κατάσταση της χώρας είναι δική του. Και επειδή δεν μπορεί να ανασχηματίσει τον εαυτό του, τη λύση θα τη δώσουν οι Ελληνες». Βεβαίως, η Ν.Δ. αποφεύγει επιμελώς να ζητήσει πρόωρες εκλογές, επιμένοντας στη «χειρουργική» διατύπωση ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν».

Συνομιλητές του προέδρου της Ν.Δ. δεν αποκλείουν ο κ. Τσίπρας να τολμήσει «σάλτο μορτάλε» το φθινόπωρο, παίζοντας μάλιστα το «τελευταίο χαρτί», ότι δήθεν αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» και ζητεί νέα εντολή για να να αποκαθάρει τη χώρα από τις αμαρτίες της Μεταπολίτευσης που… «μας έφεραν έως εδώ». Ασφαλώς, ελάχιστες είναι οι αμφιβολίες ότι, πέραν ενός προσχηματικού ανασχηματισμού, ο δρόμος προς τη «θεατρική» έξοδο από το τρίτο μνημόνιο σε δεκαπέντε ημέρες θα έχει επόμενο σταθμό την παροχολογία που θα ξεσπάσει σε ένα μήνα στη ΔΕΘ εν μέσω αναζωπύρωσης κάθε είδους κατασκευασμένης σκανδαλολογίας.

Πριν από όλα αυτά, πολλοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση φρόντισε να υπενθυμίσει σε νευραλγικό τμήμα των σταθερών θαυμαστών της ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται», τουλάχιστον σε ιδεολογικό επίπεδο, με τα λογής συγκοινωνούντα δοχεία της ένοπλης πάλης. Μετά την κλιμάκωση της μεθόδευσης που οδηγεί τον επιχειρησιακό αρχηγό της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ολοένα και πιο κοντά στην ελευθερία (μεταφορά στις αγροτικές φυλακές Βόλου), πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή του «πιστολέρο» της οργάνωσης Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού. Με την αφορμή αυτή, η Ν.Δ. αποδίδει στην κυβέρνηση «συστηματική στοργή προς την τρομοκρατία» που προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή