Υψηλοί τόνοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Υψηλοί τόνοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως περαιτέρω αποδείξεις κυβερνητικής ανικανότητας, με μόνο στόχο να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την απόδοση των πολιτικών ευθυνών που του αναλογούν στη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε κατά την τραγωδία στο Μάτι, γίνονται αντιληπτές όλες οι πρόσφατες καρατομήσεις αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) και της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκονται στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικότερα, όχι μόνο για τη διαχειριστική αβελτηρία, αλλά και για τις δημόσιες δηλώσεις στις οποίες έχουν προβεί τις τελευταίες ημέρες. «Βαρέλι απανθρωπιάς δίχως πάτο η κυβέρνηση αυτή. Προσβάλλει βαθιά τις ανθρωπιστικές αξίες της Aριστεράς και τη νοημοσύνη των πολιτών», δήλωσε (ρ/σ Αθήνα 9,84) ο Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, ο πρωθυπουργός είναι «ο μοναδικός υπεύθυνος για την απάνθρωπη και κυνική συμπεριφορά της παρέας του Μαξίμου απέναντι στους 91 νεκρούς της τραγωδίας. Δεν απαλλάσσεται με παραιτήσεις υπουργών και αντικαταστάσεις αρχηγών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής». Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η αρμόδια τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εις μάτην νομίζουν ότι έτσι θα απαλλάξουν από τις ευθύνες τους τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη κυβέρνησή του. Εχουν τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη με την καταδίκη των πολιτών στις εκλογές».

Το Ποτάμι

Ανεπαρκές ως μέτρο ανάληψης πολιτικής ευθύνης έκρινε την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Ποτάμι.

Για επικοινωνιακά κόλπα κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ. «Οι αποπομπές και οι παραιτήσεις διαφόρων υπηρεσιακών στελεχών έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν τη βασική και κύρια ευθύνη των πολιτικών προϊσταμένων τους, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όξυνε τα προβλήματα υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ. Η οποία καταλήγει: «Αλλωστε, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που απαντούσε καθησυχαστικά στις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΚΚΕ για λήψη μέτρων. Η ευθύνη βαραίνει πάνω απ’ όλα την ίδια και κανένα επικοινωνιακό κόλπο δεν μπορεί να το συγκαλύψει».

Τις παραιτήσεις όλων «όσοι παρίσταντο στο σόου της συνέντευξης της Δευτέρας της 23ης Ιουλίου» εξακολουθεί να ζητεί η Ενωση Κεντρώων. Σημειώνεται ότι εξ όσων παρίσταντο σε εκείνη τη συνέντευξη, άπαντες (πλην του κυβερνητικού εκπροσώπου) έχουν πλέον είτε παραιτηθεί (Ν. Τόσκας) είτε καρατομηθεί (αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ.). Η Εν. Κεντρώων κατηγορεί, επιπλέον, την κυβέρνηση ότι «κρύβεται πίσω από τους ανέμους και τα αυθαίρετα», ενώ καταλήγει ότι «θα αγωνιστεί για να φτιάξουμε ένα σοβαρό και υπεύθυνο κράτος, έτσι ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε φυσική ή άλλη καταστροφή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή