Νίκος Παππάς: Τα αίτια για την καταστροφή είναι βαθιά και πάνε πίσω στο χρόνο

Νίκος Παππάς: Τα αίτια για την καταστροφή είναι βαθιά και πάνε πίσω στο χρόνο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάθη στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική αναγνώρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «νομίζω πως αν κανείς πει ότι έγιναν όλα ολόσωστα και κατά τα προβλεπόμενα, δεν είναι ακριβές».

Παράλληλα  τόνισε ότι τα αίτια για την καταστροφή είναι βαθιά και πάνε πίσω στο χρόνο. Χαρακτήρισε σπάνιο το φαινόμενο των 11 μποφόρ στη στεριά υπογραμμίζοντας ότι  αυτού του είδους οι φλόγες δεν ήταν εύκολο να αναχαιτιστούν.

Για τις περιπτώσεις λάθους δόμησης και την κατεδάφιση αυθαιρέτων, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε ειλημμένες αποφάσεις για τις κατεδαφίσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «θα λύσει το πρόβλημα».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πριν τη δημοσίευση των δασικών χαρτών υπήρξαν πολιτικοί που έλεγαν να εξαιρεθούν συγκεκριμένες περιοχές και εκεί υπήρχε και το Μάτι.

«Εδώ πρέπει να υπάρξουν μεγάλες τομές» συνέχισε ο Ν. Παππάς, «και ως πολιτικό σύστημα, και ως αυτοδιοίκηση και ως κοινωνία των πολιτών». Επισήμανε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν ωριμότητα στο θέμα για να γίνουν οι απαραίτητες τομές.

«Είμαστε σε μια πολιτική στιγμή με μία μεγάλη οδύνη που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και στη στιγμή της μεγάλης συνειδητοποίησης και καμία πολιτική δύναμη δεν πρέπει να βάλει πλάτη σε τέτοιες παρανομίες, να μην εργαλοιοποιηθεί το ζήτημα από κανέναν και να πάμε συντεταγμένα στην επόμενη μέρα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, μιλώντας για το πολιτικό κόστος.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που ανάρτησε πρώτη τους δασικούς χάρτες, που ολοκληρώνει το κτηματολόγιο και «εδώ πέρα θα κριθούμε και εμείς για το πόσο γρήγορα και αποφασιστικά θα προχωρήσουμε».

«Ούτε για εμάς υπάρχουν δικαιολογίες για την γραφειοκρατία και οφείλουμε να βρούμε όλα τα νομικά εργαλεία» σχολίασε ο Ν. Παππάς.

«Οι αποφάσεις των κατεδαφίσεων θα εφαρμοστούν» είπε και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο τέτοιων αποφάσεων, η κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει εσωκομματικό πρόβλημα. Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι μέσα από αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα θα υπάρξει ωρίμανση των πολιτικών δυνάμεων και θα «πάμε στις τομές που πρέπει να γίνουν και θεσμικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή