Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/08/18)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς οικονομικό διευθυντή η Folli Follie

Η Folli Follie ανακοίνωσε ότι ο Φραγκίσκος Γρατσώνης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής νέου οικονομικού διευθυντή. Η επιτροπή ελέγχου του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, με δεδομένη τη σύνθετη δομή του ομίλου και των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια των ελέγχων (ΕΥ και A&M) που βρίσκονται σε εξέλιξη, ζήτησε από τον κ. Γρατσώνη να παραμείνει στη διάθεσή της, στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας, και αυτός το αποδέχθηκε. Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, ο κ. Γρατσώνης είχε υποβάλει την παραίτησή του και από τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ (σ.σ. υπερταμείο). Η νέα παραίτηση έρχεται στον απόηχο της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για επιβολή προστίμων στα στελέχη της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και 160.000 ευρώ στον κ. Γρατσώνη για χειραγώγηση της αγοράς.

Ισχυρό πλήγμα στη σταθερή τηλεφωνία λόγω πυρκαγιών

Η κινητή τηλεφωνία, κατά γενική ομολογία, συμπεριφέρθηκε ικανοποιητικά τις μέρες που ακολούθησαν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μόλις διακόπηκε η παροχή ρεύματος, οι κεραίες δούλεψαν χάρη στα συστήματα εφεδρικής υποστήριξης (γεννήτριες, μπαταρίες), και το μόνο που χρειάστηκε κατά τις επόμενες μέρες ήταν το γέμισμα των γεννητριών με καύσιμα. Αντίθετα, η σταθερή τηλεφωνία δέχθηκε ισχυρό στραπάτσο, διότι περισσότερες από 2.000 κολόνες τηλεφωνικού σύρματος καταστράφηκαν, αφήνοντας τους πελάτες χωρίς σταθερό τηλέφωνο.

Φυγή ξένων επενδυτών από το Χρηματιστήριο

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου στα τέλη Ιουλίου, χωρίς τη συμμετοχή του ΤΧΣ, ανήλθε στο 66,8% έναντι 67,5% τον προηγούμενο μήνα, με τον τζίρο να κάνει «βουτιά» κατά 46,9% και να ανέρχεται μόλις στα 557,73 εκατ. ευρώ, από 1.036,96 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017, που η αξία συναλλαγών ήταν 1.647,37 εκατ., σημειώθηκε μείωση 66,6%. Συνολικά, οι ξένοι επενδυτές εμφάνισαν εκροές 4,03 εκατ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των ενεργών μερίδων υποχώρησε στις 12.584.

Το ταξίδι θα είναι πολύ δύσκολο

Η οδύσσεια της Ελλάδας συνεχίζεται και μετά την έξοδο από το μνημόνιο, επισημαίνει το Economist σε νέο του άρθρο. Αν η ανάπτυξη επιβραδυνθεί, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξηθούν ή οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν «πιαστούν», οι δανειστές ενδέχεται να αμφισβητήσουν τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών. Το γεγονός ότι η χώρα θα εξακολουθήσει να παραμένει ευάλωτη, υπογραμμίζει, όπως επισημαίνεται, την ανάγκη βελτίωσης του αναπτυξιακού δυναμικού της οικονομίας. Η παραγωγικότητα της Ελλάδας υποχώρησε κατά 0,8% πέρυσι, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,9%.

Η κυβέρνηση χρωστάει 3 δισ. σε προμηθευτές

«Η συρρίκνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι και αυτή μια αυταπάτη του κ. Τσίπρα», τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας. Η αλήθεια είναι ότι 13 μέρες πριν από το τέλος του προγράμματος η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρωστάει περίπου 3 δισ. στους προμηθευτές. Ποσό το οποίο, αν δεν έχει αλλάξει κάτι και το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό, θα πρέπει να μηδενιστεί στο διάστημα αυτό των ολίγων ημερών που απομένουν και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Αυγούστου. Οπως σημειώνει ο βουλευτής της Ν.Δ., διαφαίνεται η φορολογική κόπωση των πολιτών πριν αρχίσουν οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις του δευτέρου εξαμήνου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διατηρούνται υψηλές, παρά τη σημαντική εκταμίευση πόρων από τη δανειακή σύμβαση για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα η εκκαθάρισή τους, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, συνεχώς να μετατίθεται χρονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή