Ανεβαίνει ο πήχυς για Ολυμπιακό μετά τη Λουκέρνη

Ανεβαίνει ο πήχυς για Ολυμπιακό μετά τη Λουκέρνη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλώς και για τον Ολυμπιακό προέχουν οι δύο αγώνες με την ελβετική Λουκέρνη στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο «ραντεβού» είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν από τώρα πως, εφόσον αποκλείσουν την ελβετική ομάδα, τότε στα πλέι οφ θα χρειαστεί να ταξιδέψουν είτε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την Μπασάκσεχιρ είτε στην Αγγλία για να παίξουν με την Μπέρνλι. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 23 και τις 30 Αυγούστου, με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο στην πρώτη αναμέτρηση. Δίχως άλλο, δεν ήχησε ευχάριστα το αποτέλεσμα της χθεσινής κλήρωσης των πλέι οφ.

Στην παρούσα φάση, η Μπασάκσεχιρ είναι μία από τις πιο ισχυρές ομάδες του τουρκικού ποδοσφαίρου. Πριν από δύο χρόνια, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης διεκδίκησε το πρωτάθλημα, μένοντας στο τέλος μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την Μπεσίκτας. Πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση χάνοντας στην ισοβαθμία από τη Φενέρμπαχτσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δυναμικό της ανήκουν ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού Μανουέλ ντα Κόστα, ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου Στέφανο Ναπολεόνι, αλλά και εξόχως ποιοτικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Κλισί, ο Ελία, ο Αρντά Τουράν, ο Ινλέρ, ο Αντεμπαγιόρ, ο Μπάγιτς και ο πολύπειρος Εμρέ, που είναι και ο αρχηγός της ομάδας. Από την άλλη πλευρά, η Μπέρνλι τερμάτισε πέρυσι στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά ύστερα από 52 χρόνια. Από το δυναμικό της ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας Τομ Χίτον, ο Βέλγος μέσος Ντεφούρ, ο Αγγλος διεθνής Ααρον Λένον και ο έμπειρος Ιρλανδός επιθετικός Τζόναθαν Γουόλτερς.

«Ερυθρόλευκος» ο Νάτχο

Την ίδια ώρα κι ενώ ο Ολυμπιακός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του, ο Μπίμπρας Νάτχο είναι από χθες βράδυ παίκτης του καθώς υπέγραψε για δύο χρόνια. Ο Ισραηλινός μέσος έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος μέσος, που έχει παίξει επίσης σε Χάποελ Τελ Αβίβ και Ρούμπιν Καζάν, στην προηγούμενη περίοδο είχε 44 συμμετοχές και 5 γκολ με την ΤΣΣΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή