Oμαλοποιείται το τοπίο στη Σούπερ Λίγκα

Oμαλοποιείται το τοπίο στη Σούπερ Λίγκα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς «χάπι εντ» οδεύει το τηλεοπτικό σίριαλ του καλοκαιριού ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και στη Σούπερ Λίγκα σχετικά με το σχέδιο χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κατά την ορολογία της κυβέρνησης ή την εύρεση τηλεοπτικής στέγης για επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ κατά τις ανάγκες των ΠΑΕ και του συνεταιρισμού. Τελικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέκρουσε πρύμναν από την αρχική του θέση περί πρωταθλήματος με 12 ομάδες και δέχθηκε την πρόταση της Σούπερ Λίγκας να χρηματοδοτήσει τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους, αντί για το «πλάνο πενταετίας» που είχε επεξεργαστεί η κυβέρνηση.

Το σχέδιο είναι διετές και προβλέπει την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία από την ΕΡΤ (οι υπόλοιπες ΠΑΕ του πρωταθλήματος έχουν συμφωνήσει με τη NOVA) σε συνδυασμό με δημόσιο οικονομικό έλεγχο των ΠΑΕ ανά τρίμηνο και ένα πλαίσιο μέτρων που αφορά ποινές για δυσφημιστικές δηλώσεις, επεισόδια, χειραγωγημένους αγώνες, ενώ θα προβλέπεται και περιορισμός του δανεισμού ποδοσφαιριστών σε ομάδες που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα.

Σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Eυ. Μπαταγιάννη και τις επτά «άστεγες» ΠΑΕ, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν θα πάρουν χρήματα ανάλογα με αυτά που έπαιρναν πέρυσι στη NOVA. Εφόσον κλειδώσει η συμφωνία, κάτι που όλα συνηγορούν ότι θα γίνει μεθαύριο, στη Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας θα ψηφιστεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος και θα ανοίξει ο δρόμος ώστε την ίδια ημέρα να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος και στις 25 Αυγούστου να γίνει, όπως είχε προγραμματιστεί, η έναρξη της νέας σεζόν.

Οσον αφορά την προκήρυξη, θα προβλέπονται ο απευθείας υποβιβασμός τριών ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα στη Football League και η απευθείας άνοδος μιας ομάδας από τη Football League στη Σούπερ Λίγκα, αφού έχει αποφασιστεί το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 14 ομάδες. Η Football League έχει αποφασίσει για απευθείας άνοδο δύο ομάδων, αλλά θα της ζητηθεί από τον Βασιλειάδη να αλλάξει στάση με το επιχείρημα ότι και το δικό της πρωτάθλημα θα είναι στην ΕΡΤ και ενδεχομένως με καλύτερους οικονομικούς όρους για τις ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή