Τραμπ: Δεν θα συναλλάσσεται με τις ΗΠΑ όποιος συναλλάσσεται με το Ιράν

Τραμπ: Δεν θα συναλλάσσεται με τις ΗΠΑ όποιος συναλλάσσεται με το Ιράν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα πως οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν είναι «οι πιο σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ», τονίζοντας ότι θα ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο τον Νοέμβριο, όταν θα τεθούν σε ισχύ ακόμη περισσότερες.

«Τον Νοέμβριο θα ενταθούν σε άλλο ένα επίπεδο. Όποιος κάνει μπίζνες με το Ιράν ΔΕΝ θα κάνει μπίζνες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζητώ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, τίποτα λιγότερο!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κοινοποίηση τοτυ στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι νέες κυρώσεις εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας έρχονται μετά τον χαρακτηρισμό της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (μεταξύ έξι μεγάλων δυνάμεων και της Τεχεράνης) ως «απαίσιας» από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο στόχαστρο των νέων κυρώσεων βρίσκονται οι οικονομικές συναλλαγές με αμερικανικά δολάρια, η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν και οι αγορές εμπορικών αεροσκαφών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού. Επίσης, τον Νοέμβριο θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ οι κυρώσεις που στοχοποιούν την κεντρική τράπεζα και τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή