Διάψευση σεναρίων περί κρίσεων σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

Διάψευση σεναρίων περί κρίσεων σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντικατάσταση των μέχρι πρότινος επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, Σωτήρη Τερζούδη και Κωνσταντίνου Τσουβάλα, αντίστοιχα, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, δεν θα συνοδευθεί από έκτακτες κρίσεις στα δύο σώματα.

Αυτό τουλάχιστον διευκρίνισε, μιλώντας χθες στην «Κ», κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος. Η αποπομπή των δύο αρχηγών σε συνέχεια της παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα πυροδότησε σενάρια για έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία και δευτερευόντως στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο ομόλογός του στην Πυροσβεστική Βασίλης Ματθαιόπουλος το επόμενο διάστημα θα προχωρούσαν, κατόπιν συννενόησης με την κυβέρνηση, σε ευρείες αλλαγές προσώπων στα δύο σώματα ούτως ώστε να διαμορφώσουν –με δικά τους κριτήρια– νέα ηγετική ομάδα.

Με αφορμή τα παραπάνω, η «Κ» επικοινώνησε με αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος όμως διέψευσε τα σενάρια περί κρίσεων και τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι μικρής κλίμακας, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν από την αποχώρηση των κ. Τερζούδη και Τσουβάλα από την ηγεσία των δύο σωμάτων. Εξάλλου, αρκετοί ήταν εκείνοι που τόνιζαν ότι ενδεχόμενες ριζικές αλλαγές στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας θα προκαλούσαν εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και ενόψει ΔΕΘ, αντίστοιχα, περαιτέρω αποσταθεροποίηση στα δύο σώματα.

Ετσι, εκτός απροόπτου, ένας από τους υποστρατήγους της Πυροσβεστικής αναμένεται να προαχθεί σε αντιστράτηγο και να αναλάβει καθήκοντα υπαρχηγού, ενώ θα ακολουθήσουν στη λογική ντόμινο οι προαγωγές δύο ακόμη αξιωματικών στον βαθμό του υποστρατήγου και αρχιπύραρχου αντίστοιχα.

Στην Αστυνομία, ως πιθανότερη εκδοχή προκρίνεται η προαγωγή στον βαθμό του αντιστρατήγου του πρώτου τη τάξει υποστρατήγου, προκειμένου να καλυφθεί η κενή οργανική θέση στην κορυφή της ιεραρχίας της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή