Τριπλό άλμα στον τελικό

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γαλανόλευκο» χρώμα θα έχει ο αυριανός τελικός του επί κοντώ των γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο. Για πρώτη φορά η χώρα μας θα πάρει μέρος με τρεις εκπροσώπους, αφού οι έμπειρες Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και η νεαρή Ελένη Πόλακ πήραν «εισιτήρια» πρόκρισης. Σήμερα, στον τελικό του μήκους αγωνίζεται ο Μίλτος Τεντόγλου και οι Παπαχρήστου, Πεσιρίδου, Τσάκωνας, Τριβυζάς, Βασιλείου και Μούρτα θα διεκδικήσουν προκρίσεις για τις επόμενες φάσεις των αγωνισμάτων τους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε μόνο ένα άλμα στα 4,55 και έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Το όριο ήταν 4,45 και η Νικόλ Κυριακοπούλου το πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, αλλά αυτή που κέρδισε τα εύσημα είναι η 22χρονη Ελένη Πόλακ, η οποία στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση θα βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της Γηραιάς Ηπείρου.

Μια καλή παρουσία είχε ο Μιχάλης Αναστασάκης στον τελικό της σφυροβολίας. Ο νεαρός πρωταθλητής από την Κρήτη με βολή στα 73,35 μ. κατέλαβε την ένατη θέση. «Κρατάω τη σπουδαία εμπειρία που έζησα και συνεχίζω», δήλωσε ο νεαρός αθλητής μας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Βόιτσεχ Νοβίτσκι με 80,12, με δεύτερο τον, επίσης, Πολωνό Πάβελ Φάιντεκ (78,69) και τρίτο τον Ούγγρο Μπένσε Χάλαζ (77,36).

Ο Νικόλας Σκαρβέλης ήρθε 11ος στον τελικό της σφαιροβολίας με βολή στα 20,11.

Ο Μίλτος Τεντόγλου σήμερα (20.40) θα προσπαθήσει να γράψει την πρώτη «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του στην κατηγορία των ανδρών. Εχει προκριθεί στον τελικό του μήκους με άλμα στα 8,15 μ. και διαθέτει τις δυνατότητες για να ανεβεί στο βάθρο. «Στόχος μου είναι να κάνω ένα άλμα πάνω από 8 μ.», δήλωσε ο αθλητής του Γκεόργκι Πομάσκι. Αθλήτρια του Πομάσκι είναι και η Βούλα Παπαχρήστου. Αγωνίζεται σήμερα (12.05) στον προκριματικό του τριπλούν και δεν αναμένεται να έχει κανένα πρόβλημα με το όριο των 14,05 μέτρων. Εχει πετύχει εφέτος την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη (14,60 μ.).

Ο Λυκούργος Τσάκωνας ξεκινάει την προσπάθειά του στον προκριματικό των 200 μ. με στόχο να φτάσει έως τον τελικό (ώρα εν. 11.50). Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτερες επιδόσεις. Στην τέταρτη σειρά των 200 μ. συμμετέχει ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος έχει βασικό στόχο να βελτιώσει το φετινό του 20.85.

Στη δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μ. εμπ. θα αγωνιστεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ώρα εν. 11.10). Ο χρόνος της (13.04) είναι ο τρίτος στην Ευρώπη και, λογικά, θα πάρει το «εισιτήριο» για τον αυριανό ημιτελικό.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη μπορεί να είναι ήδη στον ημιτελικό των 400 μ., ωστόσο στον προκριματικό του αγωνίσματος (12.30) θα αγωνιστούν δύο Ελληνίδες. Πρόκειται για την Ειρήνη Βασιλείου και τη Δέσποινα Μουρτά. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή