Ο ΔΗΚΤΗΣ (08/08/18)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακρως ανταγωνιστικές προσφορές για «Ντυνάν»

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς τη συμμετοχή που υπήρξε από την πλευρά των επενδυτών για την εξαγορά της εταιρείας «Ημιθέα», στην οποία ανήκει το «Ερρίκος Ντυνάν». Αν και η τράπεζα που είναι ο πωλητής δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τον αριθμό των ενδιαφερομένων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον υποβάλλοντας μη δεσμευτικές προσφορές, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πέντε και ότι οι προσφορές που έχουν κατατεθεί είναι άκρως ανταγωνιστικές. Αγνωστος Χ είναι το κατά πόσον μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και το Ιδρυμα Ωνάση, το οποίο φέρεται να διεκδικεί το «Ντυνάν», με στόχο την επανένταξή του στο Δημόσιο. Μια τέτοια εξέλιξη, και εφόσον, φυσικά, επικρατούσε έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των υπολοίπων ανταγωνιστών της ιδιωτικής αγοράς των νοσηλευτηρίων, καθώς θα οδηγούσε σε μείωση των διαθέσιμων κλινών, παγιώνοντας, ουσιαστικά, την ολιγοπωλιακή διάρθρωση του κλάδου.

Βενζινάδικα, τουρισμός στο στόχαστρο Amazon

Αν αναρωτιέστε σε ποιες αγορές θα κάνει την επόμενη επιχειρηματική κίνησή της η Αmazon, η απάντηση είναι ο τουρισμός και τα πρατήρια βενζίνης. Σύμφωνα με τον αναλυτή της D.A. Davidson, Τομ Φόρτι, η Amazon είναι παρούσα σε 8 από τις 10 διεθνείς αγορές, η αξία των οποίων αποτιμάται σε 1 τρισ. δολ. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια, τα είδη φαρμακείου, το Ιντερνετ των πραγμάτων κ.λπ. «Οι μόνες αγορές αυτού του μεγέθους με τις οποίες δεν έχει ασχοληθεί ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Αmazon, είναι τα πρατήρια βενζίνης και ο τουρισμός», σημειώνει ο κ. Φόρτι.

Αντικαθιστούν πινακίδες μετά την εξαγορά

Να προλάβουν να ετοιμάσουν τα καταστήματα για τον Σεπτέμβριο, όταν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας επιστρέψουν από τις διακοπές τους, επιδιώκουν οι άνθρωποι της «Μασούτης». Λίγες ημέρες μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς της «Προμηθευτικής», ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση των πινακίδων. Μάλιστα, οι εργασίες άρχισαν από τα κεντρικά καταστήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Κοραή.

Υψηλές οι προβλέψεις της E.E. για ανάπτυξη

Τη δημοσιονομική πρόοδο των χωρών της Eυρωζώνης σχολιάζει σε νέο της σημείωμα η Capital Economics, στο οποίο αναφέρει πως αν και στο πρώτο εξάμηνο του έτους το ισοζύγιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας σημείωσε επιδείνωση, η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα και εκταμίευσε τα 15 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης του δανείου. Πάντως, τονίζει, η αισιοδοξία περιορίστηκε λόγω της ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ, η οποία «βλέπει» ότι το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί. «Συμφωνούμε με το ΔΝΤ ότι οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη είναι υπερβολικά υψηλές και μη ρεαλιστικές οι παραδοχές της για τα πλεονάσματα».

Οι ευχαριστημένοι πελάτες να πληρώνουν περισσότερα

Με την τουριστική σεζόν σε πλήρη εξέλιξη, οι «ιστορίες καθημερινής τρέλας» που ακούγονται έχουν αρχίσει να πυκνώνουν. Μία εξ αυτών, απολύτως έγκυρη, αφορά ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Πάτμο και καταδεικνύει τα προβλήματα νοοτροπίας που εξακολουθούν να έχουν πολλοί από τους επαγγελματίες του κλάδου. Συγκεκριμένα, η πολιτική τιμών που ήθελε να εφαρμόσει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή λογική, καθώς επιθυμούσε να αυξήσει την τιμή στους πελάτες εκείνους που εμφανίζονταν ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους στο παρελθόν και εξέφραζαν την επιθυμία να μείνουν εκεί και φέτος. Αντί δηλαδή να ανταμείβει τους πιστούς του πελάτες, ο ξενοδόχος αυτός ήθελε να τους χρεώσει παραπάνω! Αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, ότι όσο και να αυξάνεται η ροή επισκεπτών από το εξωτερικό, ορισμένοι ξενοδόχοι είναι σαφές ότι δεν θα επωφεληθούν και θα συνεχίσουν να «φωνασκούν» για τη ζημία από Airbnb και υψηλή φορολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή