Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεσημέρι καλοκαιριού. Ο ήλιος παίζει παιχνίδια με τις αισθήσεις. Τα σχήματα χάνουν τη μορφή τους, τα χρώματα μπερδεύονται σε ένα ζωηρό καλειδοσκόπιο και μια γλυκιά ζάλη σε παρασύρει σε έναν αλλόκοτο κόσμο, μυθικό, όπου τα δέντρα σκορπάνε μια μεθυστική ευωδιά από πικρά πορτοκάλια, άνθη νεραντζιάς, περγαμόντα, λεμόνια, εκεί όπου ένα αχνό ψυθίρισμα της Φύσης δεν είναι παρά το τραγούδι που σιγομουρμουρίζουν ρυθμικά οι Νύμφες καθώς στροβιλίζονται στον Κήπο των Εσπερίδων, δίχως να αφήνουν από τα μάτια τους τα χρυσά μήλα, αυτούς τους πολυπόθητους καρπούς που υπόσχονταν να κάνουν αθάνατο όποιον κατάφερνε να φάει έστω ένα… 

Αυτό το καλοκαίρι η Diptyque έρχεται να προσθέσει δύο νέα προϊόντα που συνοδεύουν το best selling άρωμα Eau des Sens, ένα θεϊκό hair mist και ένα hand&body cleansing gel, και με αυτή την αφορμή κάνει την πιο ανατρεπτική μέχρι σήμερα συνεργασία της με το διάσημο σχεδιαστικό δίδυμο Carnovsky, που έχει έδρα στο Μιλάνο.

Εμπνευσμένη από τα άνθη και τις εσάνς εσπεριδοειδών που διατρέχουν το Eau des Sens (άνθη πορτοκαλιάς) και άλλα τρία διάσημα αρώματά της (το L'Eau de Neroli, το L'Eau des Hesperides και το Oyedo) η Diptyque μάς ανοίγει τις πύλες του Κήπου των Εσπερίδων μέσα από την ανατρεπτική ματιά των σχεδιαστών Francesco Rugi και Silvia Quintanilla.

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-1

Το σχεδιαστικό δίδυμο υπογράφει τις συσκευασίες και κάνει για την Diptyque αυτό για το οποίο έχει ξεχωρίσει στον πλανήτη του design: δουλεύοντας με τρία βασικά χρώματα και μόνο (Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε) και γνωρίζοντας καλά το παιχνίδι με το φως, μπλέκει μονοχρωματικές εικόνες σε πολλαπλά επίπεδα, το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργώντας τελικά εικόνες σαν παραισθήσεις. Ο Κήπος των Εσπερίδων αποκαλύπτεται μόνο εν μέρει μέ γυμνό μάτι – για να τον εξερευνήσει κανείς χρειάζεται τρεις χρωματιστούς φακούς (κόκκινο, πράσινο και μπλε) που θα φωτίσουν διαφορετικά επίπεδα των illustrations, ξεδιπλώνοντας όλο το μεγαλείο αυτού του μυθικού τοπίου, της βλάστησης, των περίεργων πλασμάτων, των Νυμφών- μια εμπειρία που θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια σας στο stand της Diptyque.

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-2

Όπως είπε σε συνέντευξή της η Mary Wallace, Marketing Manager της Diptyque, αυτή η συνεργασία είναι ισχυρή και συνάμα πολύπλοκη. "Το δίδυμο Carnovski είναι μοναδικό, δημιουργεί ομορφιά μέσα από μπέρδεμα αλλά και μπέρδεμα με ομορφιά. Το Eau des Sens είναι ένα άρωμα που σχεδιάστηκε για να ξυπνήσει τις αισθήσεις και να τις αναστατώσει με την φρέσκια ερμηνεία που δίνει στα άνθη πορτοκαλιάς, μια εμπειρία που δεν έχετε νιώσει ποτέ ξανά", εξήγησε.

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-3

Στο ίδιο οσφρητικό μονοπάτι κινείται το ολοκαίνουριο, υπέροχο hair mist Eau des Sens. Το αέρινο νέφος του σκορπά τις νότες του Eau des Sens (άνθη πορτοκαλιάς, ρίζα αγγελικής, πατσουλί και κεδρόμηλα), έχει ελάχιστο αλκοόλ και είναι ενισχυμένο με έλαιο καμέλιας που θρέφει και προστατεύει τα μαλλιά. Καθώς, λοιπόν, αγκαλιάζει απαλά τα μαλλιά, τα περιποιείται, τα ενδυναμώνει και τους δίνει λάμψη, ενώ το λεπτό άρωμά του απελευθερώνεται με κάθε κίνησή τους.

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-4

Το Eau des Sens Hand & Body Gel με τη σειρά του, καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα, την περιποιείται μέσα στο ντους χάρη στο βούτυρο καριτέ με το οποίο είναι ενισχυμένο, και τυλίγει το σώμα με την υπέροχη ευωδιά του, δημιουργώντας την τέλεια βάση για να "κλειδώσει" πάνω της το eau de toilette.

Εξερευνώντας τον Κήπο των Εσπερίδων στο stand της Diptyque στα attica, θα ανακαλύψετε:

Το Eau des Sens, ένα floral άρωμα με άνθη πορτοκαλιάς, δημιουργία της Diptyque και του Olivier Pescheux, το Eau des Sens Hair Mist και το Eau des Sens Hand & Body Gel

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-5

Το L'Eau de Neroli με citrus χαρακτήρα και πρωταγωνιστές το neroli, περγαμόντο, άνθη πορτοκαλιάς και κερί μέλισσας που επίσης υπογράφουν η Diptyque με τον Olivier Pescheux

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-6

Το L'Eau des Hesperides, άλλη μία συνεργασία της Diptyque με τον αρωματοποιό Olivier Pescheux, με νεράντζι, λεμόνι, μέντα και immortelle

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-7

Το eau de toilette και το αρωματικό κερί Oyédo με νότες από yuzu που δίνει την χαρακτηριστική πιπεράτη φρεσκάδα του, πράσινο μανταρίνι, θυμάρι και φραμπουάζ, μια δημιουργία της Diptyque με την αρωματοποιό Akiko Kamei.

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-8

Το αρωματικό κερί Choisya – choisya είναι η επιστημονική ονομασία του άνθους πορτοκαλιάς στα Μεξικάνικα- με ζωηρό, γλυκόπικρο χαρακτήρα

Η Diptyque στον Κήπο των Εσπερίδων-9

ο σπρέυ χώρου και το πρωτότυπο Hourglass Diffuser Fleur D'Oranger με απαλές νότες από άνθη πορτοκαλιάς που τυλίγουν το χώρο και αναζωογονούν τις αισθήσεις και τη διάθεση.

Info: Τα προϊόντα Diptyque θα τα βρείτε αποκλειστικά στα attica και στο www.atticabeauty.gr.

 

Περισσότερα beauty news στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή