Βενεζουέλα: Συλλήψεις και άρση ασυλίας βουλευτών για την απόπειρα δολοφονίας

Βενεζουέλα: Συλλήψεις και άρση ασυλίας βουλευτών για την απόπειρα δολοφονίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να άρει την ασυλία βουλευτών της αντιπολίτευσης με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Μαδούρο επιχειρεί η κυβέρνηση του Καράκας, μέσω της Συντακτικής Συνέλευσης.

Ήδη από χθες το βράδυ κρατείται ο 29χρονος βουλευτής της αντιπολίτευσης, Χουάν Ρεκεζένς πρώην επικεφαλής φοιτητικών οργανώσεων. Ο Μαδούρο μάλιστα έχει ήδη δηλώσει ότι ο Ρεκεζένς – τον οποίο έχει περιγράψει ως «έναν από τους πιο τρελούς, έναν ψυχοπαθή»- εμπλέκεται στην εκτόξευση των δύο drones με τα εκρηκτικά. 

Ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης, Ντ. Καμπέλο δήλωσε ότι το Σώμα θα συζητήσει την Τετάρτη το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας για κάποιους βουλευτές που εμπλέκονται στην «αποτυχημένη απόπειρα».

«Εάν η Συντακτική Συνέλευση άρει την ασυλία μας, θα πρόκειται για μία ακόμη παραβίαση του Συντάγματος  και του διεθνούς δικαίου. Αργά ή γρήγορα θα πάνε στη φυλακή»,  ανέφερε στο  twitter ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Λούις Κάρλος Παντίλα. 

Ωστόσο ο Μαδούρο εμφανίζεται πεπεισμένος ότι  είναι θύμα μιας ακροδεξιάς και χθες δήλωσε ότι οι έρευνες ανακάλυψαν ότι οι ύποπτοι χειριστές των drones εκπαιδεύονταν σε μια έκταση στα σύνορα με την Κολομβία και ότι το συμβόλαιο θανάτου του που είχαν αναλάβει να εκτελέσουν 11 άτομα ήταν ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή