«Στο νήμα» κρίθηκε το Οχάιο

«Στο νήμα» κρίθηκε το Οχάιο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΧAΙΟ. «Στο νήμα» αναμενόταν να κριθούν δύο προκριματικές εκλογικές αναμετρήσεις στις πολιτείες του Οχάιο και του Κάνσας, που χαρακτηρίζονται δοκιμές της επιρροής που μπορεί να ασκήσει ο πρόεδρος Τραμπ, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι προκριματικές σε Οχάιο και Κάνσας κόστισαν εκατομμύρια δολάρια στα δύο κόμματα, ενώ η μικρή διαφορά ψήφων δεν επέτρεπε μέχρι χθες το βράδυ την ασφαλή ανακοίνωση νικητών. Παρ’ όλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε χθες να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα, ανακηρύσσοντας τον Ρεπουμπλικανό Τρόι Μπάλντερσον νικητή της αναμέτρησης στο Οχάιο. «Ο Μπάλντερσον πέτυχε μεγάλη νίκη», έγραψε χθες ο Τραμπ στο Twitter, παρότι η μικρή διαφορά ψήφων και τα ισχυρά ποσοστά που κατέγραψε ο Δημοκρατικός αντίπαλός του αναμενόταν να οδηγήσουν σε επαναληπτική καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα της πολιτικά κρίσιμης πολιτείας του Οχάιο ανέδειξε τον Ντάνι Ο’ Κόνορ υποψήφιο του κόμματος για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ όποιος και αν νικήσει θα πρέπει να επαναλάβει την εκστρατεία του για τις προκριματικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η αποφασιστικότητα του Δημοκρατικού Κόμματος να αναδείξει τον Ο’ Κόνορ νικητή αποδείχθηκε με τη μεγάλη διαφορά στις προεκλογικές δαπάνες μεταξύ των δύο υποψηφίων. Ο Δημοκρατικός Ο’ Κόνορ δαπάνησε 2,25 εκατ. δολάρια κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ ο Ρεπουμπλικανός Μπάλντερσον ξόδεψε μόλις 507.000 για την εκλογή του.

Η πρώτη μουσουλμάνα

Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, το αποτέλεσμα στην πολιτεία του Μίσιγκαν, όπου η Ρασίντα Τελάιμπ αναδείχθηκε η πρώτη μουσουλμάνα στο Κογκρέσο, νικώντας στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Τελάιμπ δεν θα έχει αντίπαλο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τη σαφή αριστερή στροφή του Δημοκρατικού Κόμματος και την αντίδραση στον νεοσυντηρητισμό που ευαγγελίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύει η εκλογή-έκπληξη της δικηγόρου Σαρίς Ντέιβις ύστερα από σκληρή εσωκομματική εκστρατεία για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο.

Η Ντέιβις είναι μαχητική ομοφυλόφιλη και απόγονος αυτοχθόνων Ινδιάνων. Η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι επίσης πρωταθλήτρια της ελεύθερης πάλης Mixed Martial Arts, ενώ στο προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ της εμφανιζόταν να κλωτσάει σάκο του μποξ. Η Ντέιβις θα αντιμετωπίσει τον Νοέμβριο τον βετεράνο βουλευτή των Ρεπουμπλικανών Κέβιν Γιόντερ, ο οποίος έχει εκλεγεί τέσσερις φορές σε αυτή την έδρα του Κάνσας. Η Ινδιάνα νικήτρια της προκριματικής αναμέτρησης χρηματοδότησε τις σπουδές Νομικής που ολοκλήρωσε εργαζόμενη σε χειρωνακτικές εργασίες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή