«Ατσάλι» η ΑΕΚ, πήρε αποτέλεσμα στη Σκωτία

«Ατσάλι» η ΑΕΚ, πήρε αποτέλεσμα στη Σκωτία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορθια στάθηκε η ΑΕΚ χθες βράδυ στη Γλασκώβη. Παρά το γεγονός πως υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο από το 57ο λεπτό, κατόρθωσε να αντέξει σε μία πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι το «Σέλτικ Παρκ» και να αποσπάσει ισοπαλία από τη Σέλτικ με σκορ 1-1, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ μπορεί να ελπίζει βάσιμα πως θα καταφέρει να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Υπενθυμίζουμε πως, εφόσον προκριθεί, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Μάλμε (Σουηδία) – Βίντι (Ουγγαρία). Το πρώτο ματς στη Σουηδία έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Η προθέρμανση έκρυβε μία δυσάρεστη είδηση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Μπογέ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Χουλτ, ενώ στη 18άδα μπήκε ο Αλμπάνης. Με τη σέντρα, οι γηπεδούχοι, αντλώντας ώθηση από τους εκδηλωτικούς οπαδούς τους, άσκησαν έντονη πίεση στην ΑΕΚ, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Επιχειρούσαν να δημιουργήσουν «ρήγματα» κυρίως από τα άκρα. Και στο 17΄ άνοιξαν το σκορ με γκολ του Μακ Γκρέγκορ.

Το γκολ της Σέλτικ όχι μόνον δεν αποπροσανατόλισε τους παίκτες του Ουζουνίδη, αλλά τους αφύπνισε. Αμέσως πήραν μέτρα στο γήπεδο, αναζητώντας διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων τους. Η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ χάθηκε στο 40΄, όταν ο Γκόρντον παραχώρησε κόρνερ σε επικίνδυνο σουτ του Λόπες. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας ισοφάρισε. Ο Λόπες τροφοδότησε τον Κλωναρίδη, που με δυνατό σουτ πανηγύρισε το 1-1.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα. Ηταν στο 57΄, όταν ο Ιταλός διαιτητής Λούκα Μπάντι αποφάσισε να τιμωρήσει τον Γαλανόπουλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμά του στον Φόρεστ. Δίχως άλλο, επρόκειτο για λανθασμένη απόφαση.

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, η Σέλτικ κρατούσε για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, ασκώντας έντονη πίεση στην άμυνα της ελληνικής ομάδας. Την ίδια ώρα, οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη έκαναν εύκολα το λάθος στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση, με αποτέλεσμα να ανανεώνονται γρήγορα οι επιθέσεις των γηπεδούχων. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο, η Σέλτικ έκλεισε στην περιοχή του Μπάρκα τους πρωταθλητές Ελλάδας, που τελικώς άντεξαν, φεύγοντας από τη Σκωτία με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν ο Οικονόμου και ο Κλωναρίδης.

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Χέντρι, Μπράουν, Ρόγκιτς (64΄ Γκρίφιθς), Εντσάμ, Εντουαρντ, Λούστιγκ (77΄ Σινκλέρ), Αγερ, Μακ Γκρέγκορ, Φόρεστ και Τιέρνι.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Λιβάια (77΄ Πόνσε), Μπακασέτας (66΄ Αλεφ), Κλωναρίδης (80΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Χουλτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή