Μητσοτάκης: «Προκήρυξη εκλογών αντί για φιέστες»

Μητσοτάκης: «Προκήρυξη εκλογών αντί για φιέστες»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ιδού η Ρόδος» είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα, που, όπως όλα δείχνουν, παρά την καμένη αττική γη, προσβλέπει στον εορτασμό της 20ής Αυγούστου, ημέρα της γραφειοκρατικής «εξόδου από τα μνημόνια». «Στις 20 Αυγούστου, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Athens Voice προσθέτοντας: «Και έπειτα από τέσσερις εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον».

Κατ’ ουσίαν ο κ. Μητσοτάκης ζητεί εκλογές στις 16 ή στις 23 Σεπτεμβρίου, διότι, όπως διευκρίνισε, «η χώρα χρειάζεται μια επανεκκίνηση, ένα πολιτικό restart». Πρόκειται για την επικαιροποίηση του αιτήματος για εκλογές που ο ίδιος έχει καταθέσει πρώτη φορά περί τα μέσα του 2016. Ιθύνοντες της Πειραιώς εκτιμούν ότι, αν η κυβέρνηση εξαντλήσει τη θητεία της και καταδικαστεί εκλογικά τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει περιθώριο να δημιουργήσει προβλήματα στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας λίγους μήνες μετά, στις αρχές του 2020, και ως εκ τούτου θα ήταν προτιμότερο να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να αφεθεί η κυβέρνηση να «σαπίσει στην εξουσία».

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι το αίτημα περί πρόωρων εκλογών έχει αποκτήσει νέα δυναμική και μάλιστα εξηγεί στους συνεργάτες του ότι πλέον ανάγεται σε αναγκαιότητα και προϋπόθεση για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα, αφού, αν η κυβέρνηση εξαντλήσει τη θητεία της, η χώρα θα ζήσει περισσότερη τοξικότητα και μεγαλύτερη πόλωση. «Εχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ηρθε η ώρα να φύγει… Πρέπει να σπρώξουμε στην άκρη το σύννεφο της κατάθλιψης που έχει επικαθίσει στην ελληνική κοινωνία».

Περί τρομοκρατίας

Σε ό,τι αφορά την τραγωδία στο Μάτι, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην περιοχή λέγοντας ότι δεν έχει αισθανθεί χειρότερα στη ζωή του, ενώ υπαινίχθηκε μεθόδευση σοβιετικής φύσεως σχετικά με την επίμονη απόκρυψη των ονομάτων των νεκρών. «Ισως κάποιοι αισθάνονται ότι, αν δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, θα ξεκινήσει ένας καινούργιος κύκλος προσωπικών ιστοριών». Καυτηρίασε τον θλιβερό συνδυασμό ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού και «άθλιας απόπειρας επικοινωνιακής διαχείρισης μιας μεγάλης τραγωδίας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα, καθώς ο ίδιος ευθύνεται για την αναστολή των κατεδαφίσεων.

Κάθετη είναι η θέση του κ. Μητσοτάκη απέναντι στη θεσμική προστασία που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στους τρομοκράτες. «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει καταδικασμένους τρομοκράτες, ικανοποιώντας, αργά αλλά σταθερά, όλα τους τα αιτήματα», είπε και προσέθεσε ότι η θέση των τρομοκρατών είναι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, στις οποίες και θα βρεθούν όταν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος θα περάσει τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου με την οικογένειά του στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, απέρριψε την κυβερνητική προπαγάνδα για «λευτεριά» από τη λιτότητα «διότι υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα», αλλά δεσμεύθηκε εμφατικά για «δραστική επανεκκίνηση» της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή