Αγωγή κατά της Ουάσιγκτον για τις χορηγήσεις ασύλου

Αγωγή κατά της Ουάσιγκτον για τις χορηγήσεις ασύλου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. Αγωγή κατέθεσε, χθες, η αμερικανική οργάνωση για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων ACLU κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, για τις προσπάθειες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών να εμποδίσουν μετανάστες από την κατάθεση αιτημάτων χορήγησης ασύλου.

Η αγωγή της ACLU ζητεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο να ακυρώσει διάταγμα του υπουργού Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, από τις 11 Ιουνίου, το οποίο περιορίζει δραστικά το δικαίωμα μεταναστών να ζητούν άσυλο, εάν κινδυνεύουν να πέσουν θύματα οικιακής βίας ή πολέμων συμμοριών στις γενέτειρές τους. Εάν το διάταγμα του Σέσιονς συνεχίσει να εφαρμόζεται, υποστηρίζει η ACLU στην αγωγή της, άνθρωποι, «οι οποίοι αναζητούν απεγνωσμένα ασφάλεια, θα απελαθούν σε χώρες όπου κινδυνεύουν από βιασμό, απαγωγή, ξυλοδαρμό και δολοφονία».

Χιλιάδες άνθρωποι καταθέτουν κάθε μήνα αιτήσεις ασύλου σε συνοριακές διαβάσεις των ΗΠΑ, με τους περισσότερους να προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ ισχυρίζονται, όμως, ότι το σύστημα χορήγησης ασύλου γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν μόνο καλύτερη αμοιβή για την εργασία τους.

Οι υπηρεσίες ασύλου των ΗΠΑ απορρίπτουν περίπου το 13% των αιτήσεων, εκτιμώντας ότι βασίζονται σε αναληθή στοιχεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή