H HNA συρρικνώνεται για να επιτύχει τη μείωση των υψηλών χρεών της

H HNA συρρικνώνεται για να επιτύχει τη μείωση των υψηλών χρεών της

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η διαδικασία συρρίκνωσης του άλλοτε πανίσχυρου κινεζικού ομίλου ΗΝΑ, που έγινε γνωστός στη Δύση μέσω ενός κύματος εξαγορών. Χθες η ιαπωνική εταιρεία Orix Corp συμφώνησε να αγοράσει από την ΗΝΑ το 30% της εταιρείας ενοικίασης αεροσκαφών Avolon Holdings, έναντι 2,21 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία ενοικίασης αεροσκαφών, με κριτήριο το μέγεθος του στόλου της, ενώ η Orix είναι η δωδέκατη. Η εξαγορά είναι, άλλωστε, η μεγαλύτερη που έχει κάνει έως τώρα η ιαπωνική εταιρεία. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Orix τόνισε ότι οι ενοικιάσεις αεροσκαφών θα συνεχιστούν. Σκοπεύει, ωστόσο, να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα της Avolon να αγοράζει μεγάλο αριθμό αεροσκαφών απευθείας από τις βιομηχανίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κολοσσού της αεροναυπηγικής Boeing Co., ο τομέας της ενοικίασης αεροσκαφών αναπτύσσεται ταχύτατα, και η παγκόσμια ζήτηση για αεροσκάφη πρόκειται σχεδόν να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια. Ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο είναι η Ασία. Παράλληλα, άλλες ιαπωνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Sumitomo Mitsui Financial Croup, σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την αύξηση της επιβατικής κίνησης και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα της αεροπλοΐας. Σε ό,τι αφορά τον όμιλο ΗΝΑ, η πώληση του εν λόγω μεριδίου είναι η τελευταία μιας σειράς αποεπενδύσεων, των οποίων η αξία έχει ξεπεράσει τα 17 δισ. δολάρια. Η κινεζική εταιρεία αναγκάζεται να προχωρήσει στη συρρίκνωσή της για να μπορέσει να περιορίσει τα δυσθεώρητα χρέη της. Υπενθυμίζεται ότι κορυφαία στιγμή της ανόδου της ήταν το 2016, με την εξαγορά του 10% της Deutsche Bank – αναδείχθηκε τότε στον μεγαλύτερο μέτοχο του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή