Υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο

Υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να καταφέρουν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασική έκταση στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο στο νησί της Ζακύνθου.

Με το πρώτο φώς της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ερικσον, άρχισε να πραγματοποιεί ρίψεις νερού, κυρίως σε δύσβατες περιοχές στην πυρκαγιά στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου».

Χθες το βράδυ, έφθασαν στη Ζάκυνθο ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες, καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά, και προστέθηκαν στην τοπική δύναμη της πυροσβεστικής που ήταν στα δύο μέτωπα από χθες το μεσημέρι. Συνολικά 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 6 υδροφόρες ήταν η τοπική δύναμη.

Υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο-1

«Η νύχτα θα είναι μεγάλη στα δύο πύρινα μέτωπα. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από την Πάτρα», γράφει η ιστοσελίδα της Πάτρας thebest.gr

Αυτό που δυσκόλεψε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας τους πυροσβέστες ήταν η κατεύθυνση των ανέμων που συνεχώς άλλαζε και δημιουργούσε προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στα μέτωπα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας σήμερα η Ζάκυνθος, βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4), γεγονός που έχει θέση σε ετοιμότητα τις Αρχές του τόπου.

Ενισχύσεις από Πελοπόννησο

Σημαντική βοήθεια στο έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, προσέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, στις 22:30 στο λιμάνι της Ζακύνθου έφτασαν ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες, καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Λεχαινά.

Υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο-2

Πρώτο θέμα στα τοπικά μέσα τα δύο μέτωπα στη Ζάκυνθο. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για την Πυροσβεστική. 

Μεγάλη φωτιά και στην Ανδρο

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα και στην Άνδρο. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε κορυφογραμμή στην περιοχή Αμμόλοχος στα βόρεια του νησιού, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα άνδρες, δύο οχήματα εθελοντών, μια υδροφόρα του Δήμου και δύο αεροσκάφη Canadair.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή