Εξηγήσεις από την Αθήνα ζητά η Μόσχα για τα περί άρνησης βίζας σε κληρικούς

Εξηγήσεις από την Αθήνα ζητά η Μόσχα για τα περί άρνησης βίζας σε κληρικούς

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,  ζητά από την Αθήνα η Μόσχα σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η αναφορά της κ. Ζαχάροβα έρχεται σε συνέχεια των καταγγελιών που φέρεται να έχουν κάνει κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σύμφωνα με τις οποίες ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος τους είχε αρνηθεί τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.

«Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, ζητώντας να τοποθετηθεί σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατα την διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.

«Tο υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεκτη», δήλωσε η ίδια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή