Συνέτριψε με 4-0 τη Λουκέρνη ο Ολυμπιακός

Συνέτριψε με 4-0 τη Λουκέρνη ο Ολυμπιακός

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια μεγάλη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Λουκέρνη με 4-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πλέον είναι ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στα «πλέι οφ του Europa League.

Επιθετικά η ομάδα του Μαρτίνς βρήκε χώρους και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες της αντιπάλου του, ενώ αμυντικά παρατάχθηκε ορθά και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη ελβετική ομάδα να δημιουργήσει κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία για γκολ.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η ελληνική ομάδα ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός απείλησε με την ατομική προσπάθεια του Ποντένσε, αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Με την μπάλα στην κατοχή τους, οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το γκολ και εν τέλει το βρήκαν στο δέκατο λεπτό με την κεφαλιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλο. Το γκολ του πρώην άσου της ΑΕΚ, είναι το πρώτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον συνδυασμό του Φορτούνη, του Γκερέρο και του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος, σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Λουκέρνης, Σάλβι, μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 17ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στον αμυντικό του Ολυμπιακού, Βούκοβιτς. Ο διαιτητής ήταν απόλυτος πως δεν υπήρξε παράβαση και υπέδειξε κόρνερ. Κι ενώ η Λουκέρνη είχε ισορροπήσει τον αγώνα και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, το γκολ το βρήκε ο Ολυμπιακός στο 33’ για μία ακόμη φορά με τον Χριστοδουλόπουλο.

Η ομάδα του Μαρτίνς όμως… δεν σταμάτησε εκεί. Τρία λεπτά αργότερα, ύστερα από την καταπληκτική πάσα του Ποντένσε, ο Φορτούνης βρέθηκε στην μικρή περιοχή και με πολύ όμορφο τρόπο πάσαρε στον Γκερέρο, ο οποίος σκόραρε με κενή εστία για το 3-0 σε ένα θριαμβευτικό, όπως εξελίχθηκε, πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και οι ευκαιρίες που είχε για να διευρύνει και άλλο το προβάδισμά του ήταν πολλές. Στο 55’ λίγο έλειψε να σκοράρει και τέταρτο τέρμα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από την αριστερή πλευρά να βρίσκει ψηλά στο αριστερό δοκάρι του Σάλβι.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 70’ ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» σημάδεψε ξανά το δοκάρι.

Στο 84’, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Γκερέρο, ο Ολυμπιακός έκανε το 4-0 και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στα «πλέι οφ» όπου θα αντιμετωπίσει είτε την τουρκική Μπασάκσεχιρ, είτε την αγγλική Μπέρνλι (ήρθαν 0-0 χθες στην Τουρκία).

Στο «Καραϊσκάκης» βρέθηκαν οι Κώστας Παπανικολάου, Δημήτρης Αγραβάνης και Γιώργος Μπόγρης για να υποστηρίξουν από κοντά την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρα, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (90' Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (78' Βρουσάι), Φορτούνης (86' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο

ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Ρενέ Βέιλερ): Σάλβι, Αλβες, Ελέκε (74' Ντεμασάι), Σουρπφ, Γκρέθερ, Σνέουλι (58' Βάργκας), Σμιντ, Σβέγκλερ (58' Σούλτζ), Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή