Ασημένιο μετάλλιο ο Κριστιάν Γκολομέεβ

Ασημένιο μετάλλιο ο Κριστιάν Γκολομέεβ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηθελε ένα μετάλλιο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εφτανε πάντα κοντά στην… πηγή αλλά δεν έπινε νερό. Στην πισίνα, όμως, της Γλασκώβης… ξεδίψασε. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ αναδείχθηκε δευτεραθλητής Ευρώπης στα 50 μ. ελευθέρως με χρόνο 21.44, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Η κούρσα του 25χρονου κολυμβητή ήταν εκπληκτική. Μάλιστα, στο δεύτερο μισό της διαδρομής «φλέρταρε» με το χρυσό μετάλλιο, το οποίο, τελικά, κατέκτησε ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουν με 21.34, με τρίτο τον Ιταλό Αντρεά Βεργκάνι με 21.68.

Το μετάλλιο του Κριστιάν Γκολομέεβ είναι το 20ό της ελληνικής κολύμβησης από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο 25χρονος τα τελευταία πέντε χρόνια προπονείται και σπουδάζει στην Αμερική. Γεννήθηκε στη Βουλγαρία και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και ο πατέρας του, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή, υπήρξε πρωταθλητής κολύμβησης με βαλκανικές διακρίσεις.

 • Στον τελικό των 50 μ. πεταλούδας, η Αννα Ντουντουνάκη ήρθε 8η με 26.23.

• Η Κέλυ Αραούζου δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα 10 χλμ. ανοικτού νερού. Τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από αμυγδαλίτιδα και στομαχικές διαταραχές και στο 4ο χλμ. εγκατέλειψε. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδή «χρυσή» ολυμπιονίκης Σάρον Φαν Ρούφενταλ με 1.54.45,7, δεύτερη ήρθε η Ιταλίδα Τζούλια Γκαμπριελέσκι με 1.54.53 και τρίτη η Ολλανδή Εσμέε Φερμιούλεν με 1.55.27,4.

Οι στομαχικές διαταραχές δεν άφησαν και τον Δημήτρη Νέγρη να αγωνιστεί και απέσυρε τη συμμετοχή του από τα 10 χλμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή