«Ακραίοι οικολόγοι» πίσω από φωτιές στην Καλιφόρνια

«Ακραίοι οικολόγοι» πίσω από φωτιές στην Καλιφόρνια

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Ακραίους οικολόγους» θεωρεί εν μέρει υπεύθυνους για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και σε άλλα σημεία των δυτικών ΗΠΑ, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Τραμπ, Ράιαν Ζίνκι.

Σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα USA Today, ο Ζίνκι αναφέρει ότι η «δραστήρια διαχείριση των δασών», όπως η υλοτομία, η ελεγχόμενη καύση και η αποψίλωση εύφλεκτων υλών, αποτελούν τους καλύτερους τρόπους πρόληψης των πυρκαγιών σε ομοσπονδιακούς δρυμούς.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν, όμως, καταθέσει αγωγές, ζητώντας την εγκατάλειψη τέτοιων μεθόδων διαχείρισης δασικών περιοχών. «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να διαχειριστούμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς, κόβοντας λίγα δέντρα και συλλέγοντας τα εύφλεκτα υλικά. Ακραίοι οικολόγοι προτιμούν, όμως, να μας μηνύουν, καθώς δεν μπορούν να βλέπουν ούτε έναν υλοτόμο στα δάση, παρότι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς», γράφει ο Ζίνκι στο άρθρο του.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ζίνκι και ο πρόεδρος Τραμπ πιέζουν τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να υιοθετήσουν πρόγραμμα δραστικής διαχείρισης των δασών, που περιλαμβάνει τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και την παραχώρηση της διαχείρισης υδάτινων πόρων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Περιβαλλοντικές οργανώσεις διαφωνούν με τις προτάσεις, ισχυριζόμενες ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να παραχωρήσει τα ύδατα σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή