Σούπερ Λιγκ: Κλήρωση εν μέσω… προεκλογικού κλίματος

Σούπερ Λιγκ: Κλήρωση εν μέσω… προεκλογικού κλίματος

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων και παροχών που θυμίζουν προεκλογική περίοδο, η Σούπερ Λίγκα πραγματοποίησε χθες την κλήρωση του πρωταθλήματος, κατόπιν ψήφισε την προκήρυξη και όλα δείχνουν πως η σέντρα θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου, όπως είχε αποφασιστεί. Για να φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο έγιναν πολλά. Αρχικά επρόκειτο όλα να αναβληθούν για δεύτερη φορά, επειδή δεν είχαν υπογραφεί τα προσύμφωνα των επτά ΠΑΕ που μέσω κυβερνητικής παρέμβασης συμφώνησαν με την ΕΡΤ για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων τους.

Στη συνέχεια, αφού δόθηκαν εγγυήσεις ότι η συμφωνία με την ΕΡΤ δεν θα χαλάσει, αποφασίστηκε να γίνει η κλήρωση, χωρίς όμως να έχει υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Μόλις ολοκληρώθηκε η κλήρωση ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, (η ΑΕΛ έχει υπογράψει με τη NOVA) και ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, (ο Ατρόμητος συμφώνησε με την ΕΡΤ), είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, ζητώντας εγγυήσεις για το πρωτάθλημα της περιόδου 2019-20, για τα τηλεοπτικά συμβόλαια προκειμένου να διασφαλίσουν πως στην περίπτωση που η NOVA δεν προσφέρει διετές κλειστό στις ομάδες που έχουν συμβόλαιο μαζί της, τότε τη σεζόν 2019/20 να το πράξει η ΕΡΤ. Oι δύο παράγοντες πήραν τις εγγυήσεις που ήθελαν, επέστρεψαν στα γραφεία του συνεταιρισμού και κατόπιν υπεγράφη η προκήρυξη του πρωταθλήματος που προβλέπει τον απευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μιας από τη Φούτμπολ Λιγκ. Aν η Φούτμπολ Λιγκ δεν τροποποιήσει την προκήρυξή της που προβλέπει απευθείας άνοδο δύο ομάδων, τότε θ’ αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Με αυτόν τον τρόπο η χθεσινή ημέρα είχε «χάπι εντ». Ολοι κάτι πήραν. Ακόμα κι αν πρόκειται για υποσχέσεις.

Η αντίδραση αυτήν τη φορά ήρθε από τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ, Λ. Λεουτσάκο, ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», μεταξύ άλλων είπε: «Αναμένουμε. Είμαστε οι τελευταίοι. Αναμένουμε τον υπουργό και όχι τη Super League. Περιμένουμε να δούμε τι θα πάρουμε ως Λίγκα. Αν δεν ικανοποιηθούν οι ομάδες, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πώς θα ξεκινήσουμε χωρίς να ικανοποιηθούμε; Η απαίτηση είναι να ικανοποιηθούν οι ΠΑΕ με σεβαστό ποσό. Πάλι ψίχουλα θα πάρουμε; Ας μας δώσουν 4-5 εκατ. ευρώ. Αν παίρνει μία μεγάλη ΠΑΕ 5 εκατ. ευρώ και η άλλη παίρνει 3 εκατ. ευρώ, οι 16 ομάδες της Football League, πόσα πρέπει να πάρουν; Η κοινή λογική τι λέει; Είμαστε επαγγελματική κατηγορία, κι εμείς έχουμε δικαιώματα».

Πρεμιέρα και τα ντέρμπι

Οσον αφορά την κλήρωση του πρωταθλήματος, η πρεμιέρα θα είναι εύκολη για τους τρεις διεκδικητές. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ξάνθη – Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός – Ατρόμητος, Πανιώνιος – ΟΦΗ, Λαμία – Αρης, ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός – Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα. Τα ντέρμπι του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν: 4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, 5η: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, 6η: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, 7η: Αρης – ΠΑΟΚ, 8η: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, 9η: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, 10η: Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός. 19η: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, 20ή: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, 21η: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 22η: ΠΑΟΚ – Αρης, 23η: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, 24η: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, 25η: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Οι κλειδάριθμοι που δόθηκαν για την κλήρωση ήταν για τα ζευγάρια ΑΕΚ -Παναθηναϊκός (λόγω κοινής χρήσης του ΟΑΚΑ), Αρης – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – Ατρόμητος και Πανιώνιος – Απόλλων (λόγω αιτήματος από την αστυνομία). Επίσης, αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα την πρώτη αγωνιστική εντός έδρας, αφού δεν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στους «Ζωσιμάδες», κάτι που ευνόησε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, ο οποίος θα ξεκινήσει με τρία ματς στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα της Ηπείρου κληρώθηκε να φιλοξενήσει την ΑΕΚ αλλά το παιχνίδι θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με αφορμή την κλήρωση, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Ευ. Μπαταγιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εύχομαι στην πατρίδα μας το καλύτερο δυνατό, στις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Εύχομαι το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας να είναι ένα πραγματικό όμορφο πρωτάθλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή