Παράταση αγωνίας για τους γιατρούς

Παράταση αγωνίας για τους γιατρούς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες παραμένουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης του νοσοκομείου, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για άμεση επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, στη σχετική συνάντηση η οποία είχε γίνει στο υπουργείο Υγείας το πρωί της 23ης Ιουλίου, υπήρξε η δέσμευση ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί έως τις 10 Αυγούστου. Ωστόσο, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς σε χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εμπαιγμό των γιατρών από τη διοίκηση», ζητώντας από τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό να παρέμβει.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής εφημεριών για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, επικαλούμενη νόμο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο για το νέο ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών που θέτει όριο στις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας και στις εφημερίες. Η εφαρμογή του νόμου έχει «παγώσει» από το ίδιο το υπουργείο Υγείας, καθώς απαιτεί πολλές προσλήψεις γιατρών. Η ίδια εμπλοκή υπάρχει και για τις εφημερίες των γιατρών των κέντρων υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Τζανείου.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι επίτροποι αρνούνται την έγκριση ενταλμάτων αποπληρωμής δεδουλευμένων για επικουρικούς γιατρούς που έχουν παράταση σύμβασης άνω των 24 μηνών. Στη σχετική λίστα έχουν προστεθεί τις τελευταίες ημέρες οι επίτροποι που έχουν στην ευθύνη τους τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και το Κοργιαλένειο – Μπενάκειο στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή