Δημοκρατία σε… κελιά απομόνωσης

Δημοκρατία σε… κελιά απομόνωσης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοκρατία ανεβαίνει στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης. Από τις 26 Ιουλίου, η έκθεση σύγχρονων εικαστικών «Δημοκρατία» αποπειράται να αποτυπώσει τις αξίες της δημοκρατίας, μέσα από μία ενιαία αφήγηση. Με τον συντονισμό του Γιώργου Σκιαδαρέση, αναπληρωτή προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης (ΕΦΑΠΟΘ), και την επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη από το ΚΜΣΤ και της Αικατερίνης Κούσουλα από την Εφορεία, η έκθεση διατρέχει την Ιστορία, τη μνήμη, τον χρόνο και το αποτύπωμα που αφήνει στην έννοια της δημοκρατίας.

Ο θεατής έχει τη δυνατότητα να δει τον τρόπο που οι σύγχρονοι εικαστικοί αντιμετωπίζουν τη σημερινή, ρευστή πλέον σε έννοιες, εποχή, όπου η δημοκρατία απειλείται από την αστάθεια των κοινωνιών, την έκπτωση των ιδεολογιών και την αυξανόμενη παρουσία ρατσιστικών, λαϊκιστικών και φασιστικών μορφωμάτων. Οι εικαστικοί που συμμετέχουν πιάνουν το νήμα από τη Μεταπολίτευση του 1974 και διατρέχουν όλες τις δεκαετίες μέχρι σήμερα, σε μία έκθεση ανοικτή σε αναγνώσεις και ερμηνείες, μακριά, όμως, από τους εύκολους διδακτισμούς. Η «Δημοκρατία» είναι μια παραγωγή της ΕΦΑΠΟΘ με τη συνεργασία του δραστήριου ΚΜΣΤ και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δ. ΑΘ.

​​«Δημοκρατία», Επταπύργιο, Πύργοι Π2, Π3, Π5, Κελιά απομόνωσης, Θεσσαλονίκη. Εως 30 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή