«Μνημόνιο» 5,6 δισ. δολαρίων στο τουρκικό δημόσιο

«Μνημόνιο» 5,6 δισ. δολαρίων στο τουρκικό δημόσιο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Εξοικονομήσεις ύψους 35 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 5,6 δισ. δολαρίων) στον δημόσιο τομέα -τόσο μέσω περιστολής δαπανών όσο και μέσω αυξημένων εσόδων- ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αγορές και να δημιουργήσει συνθήκες στήριξης της τουρκικής λίρας.

 
Η Τουρκία θα υιοθετήσει μια νέα οικονομική προσέγγιση υπό τη νέα της προεδρία, μία που θα είναι βιώσιμη και θα βασίζεται σε μία «νοοτροπία στρατηγικής», δήλωσε ο κ. Αλμπαϊράκ.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για να προχωρήσει και να γίνει μια οικονομία ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ σημείωνε πως η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη, τόνισε ότι έχει υιοθετήσει μια πολύ ευαίσθητη ρητορική σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική και την κεντρική τράπεζα.

Τα σχόλιά του, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ενισχύσουν ιδιαίτερα την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος, η οποία στις 15:40 κινείτο στις 6,1 λίρες ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση περίπου 10%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή