Πρέμιερ Λιγκ: Στη σέντρα με μπάλα από… χρυσό η Αγγλία

Πρέμιερ Λιγκ: Στη σέντρα με μπάλα από… χρυσό η Αγγλία

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέο ρεκόρ εσόδων ξεκίνησε, χθες, το βράδυ η φετινή Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία. Από τις χορηγίες για τις φανέλες, οι 20 ομάδες αποκόμισαν συνολικά 350 εκατ. ευρώ έσοδα πριν από το ξεκίνημα της σεζόν 2018-2019. Τα φετινά έσοδα είναι κατά 35,3 εκατ. περισσότερα από ό,τι ήταν το προηγούμενο καλοκαίρι. Αυτή η αύξηση δείχνει την εμπορική δύναμη του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ αξίζει να τονιστεί το γεγονός πως τη σεζόν 2010-2011 τα έσοδα από τις χορηγίες στις φανέλες ανέρχονταν στις 111,5 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη συμφωνία της Πρέμιερ Λιγκ παραμένει αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Chevrolet, ύψους 52 εκατ., ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η συμφωνία της Μάντσεστερ Σίτι με την Etihad, αξίας 50 εκατ. Στην τριάδα είναι η Λίβερπουλ και η συμφωνία της με τη Standard Chartered (44,5 εκατ.), ενώ παρόμοια συμφωνία έχει η Αρσεναλ με τη Fly Emirates (44,5 εκατ.). Την πεντάδα κλείνει η Τσέλσι με τα ελαστικά Yokohama (44,5 εκατ. λίρες).

Οσον αφορά την αγωνιστική δράση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε τη Λέστερ χθες το βράδυ, μόλις 26 ημέρες έπειτα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ σήμερα αναμετρώνται δώδεκα ομάδες. Αύριο, Κυριακή, η Αρσεναλ αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, στον πιο συναρπαστικό αγώνα της πρώτης αγωνιστικής, στο βόρειο Λονδίνο.

Για ακόμη μία χρονιά, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, καθώς οι ομάδες έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στους νέους τους παίκτες. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ φαίνεται να βρήκε τον τερματοφύλακα που έψαχνε στο πρόσωπο του 25χρονου Βραζιλιάνου Αλισον Μπέκερ, επενδύοντας 74,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσθήκες των Φαμπίνιο (48,5 εκατ.), Σακίρι (14,5 εκατ.) και Κεϊτά κάνουν τους φίλους της Λίβερπουλ να πιστεύουν όλο και περισσότερο… τον στόχο του πρωταθλήματος. Οσον αφορά τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η πρωταθλήτρια Σίτι άφησε ελεύθερους έντεκα ποδοσφαιριστές, ενώ πλήρωσε «χρυσό» (66 εκατ.) τον Ριγιάντ Μαχρέζ. Η γειτονική Γιουνάιτεντ φαίνεται να έχει προβλήματα με τον Ζοζέ Μουρίνιο (κόντρα με παίκτες και οπαδούς), ενώ η παρουσία της στους φιλικούς αγώνες της προετοιμασίας έχει προβληματίσει.

Οπως και η Γιουνάιτεντ, έτσι και η Τσέλσι, είναι μία από της ομάδες που έχει απασχολήσει αρκετά τα ΜΜΕ αυτό το καλοκαίρι, κυρίως λόγω του Αντόνιο Κόντε, του Τιμπό Κουρτουά και του Εντεν Αζάρ. Οι δύο Βέλγοι παίκτες είχαν δηλώσει πως αν αποχωρήσουν από τον σύλλογο, θα το κάνουν μαζί, όμως ο Κουρτουά είναι πλέον παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Αζάρ παραμένει παίκτης της λονδρέζικης ομάδας.

Επιπλέον, η Τσέλσι αποχαιρέτησε τον Κόντε και καλωσόρισε στον πάγκο της τον συμπατριώτη του Μαουρίτσιο Σάρι, πρώην προπονητή της Νάπολι. Μαζί με τον Σάρι, η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισπανού τερματοφύλακα Κέπα Αριθαμπαλάγα, ο οποίος θα είναι και ο αντικαταστάτης του Κουρτουά στα «καρέ» των μπλε σε μια «γεμάτη» παρασκήνια καλοκαιρινή περίοδο. Τέλος, ο Σάρι έφερε μαζί του τον Ζορζίνιο, ο οποίος αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στην ενδεκάδα.

Οι δύο ομάδες του βόρειου Λονδίνου είχαν πιο «φτωχές» καλοκαιρινές περιόδους. Η Αρσεναλ θέλει να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο της τετράδας και του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Τότεναμ παρά το γεγονός πως δεν έκανε κάποια μεταγραφή, παραμένει μία από τις ομάδες που έχουν θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα, όπως και τα τελευταία τρία χρόνια. Η ομάδα του Ουνάι Εμερι κατάφερε να κάνει δικό της τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Στεφάν Λιχστάινερ και έτσι δυνάμωσε την άμυνά της.

• Οπως και στην Αγγλία, έτσι και στη Γαλλία, χθες, το βράδυ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με την αναμέτρηση της Μαρσέιγ κόντρα στην Τουλούζ. Για ακόμη μία χρονιά τον κύριο λόγο τον έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς διαθέτει τους ακριβότερους και πιο ταλαντούχους παίκτες. Η μεγαλύτερη μεταγραφή της Παρί, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του την Κυριακή κόντρα στην Καέν.

Εκτός από το αγγλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα, ξεκίνησε και το πρωτάθλημα στην Ολλανδία. Σήμερα, ο Αγιαξ υποδέχεται τον Χέρακλες, ενώ η Αϊντχόφεν αντιμετωπίζει την Ουτρέχτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή