Αμερικανικά F-22 Raptor στη Αεροπορική Βάση της Λάρισας

Αμερικανικά F-22 Raptor στη Αεροπορική Βάση της Λάρισας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζεύγος αεροσκαφών F-22 Raptor της USAF αφίχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 13 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο συνεργασίας της USAF με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Αμερικανικά F-22 Raptor στη Αεροπορική Βάση της Λάρισας-1

Τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Captain (NAVY) Timothy Keeter.

Αμερικανικά F-22 Raptor στη Αεροπορική Βάση της Λάρισας-2

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα F-22 είναι ο τεχνολογικός προπομπός των F-35 και πρόκειται για 5ης γενιάς σε υψηλής τεχνολογίας μαχητικά. Ο αρχικός σχεδιασμός της επιχείρησης αφορούσε στην παραμονή των αμερικανικών μαχητικών στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας μόνο για λίγες ώρες και όχι έως τη Δευτέρα. Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη εκτάκτως. 

Αμερικανικά F-22 Raptor στη Αεροπορική Βάση της Λάρισας-3

Ενας από τους βασικούς λόγους της παραμονής των μαχητικών στη βάση αφορά στο γεγονός ότι η αμερικανική παρουσία στη χώρα μας αναμένεται να αυξηθεί. Σκοπός της αποστολής των Αμερικανών είναι να δοκιμάσουν πόσο γρήγορα μπορούν να αναπτυχθούν οι αεροπορικές τους δυνάμεις από τις κεντρικές βάσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία σε συμμαχικές χώρες στα ανατολικά και νοτιοανατολικά. 

Αμερικανικά F-22 Raptor στη Αεροπορική Βάση της Λάρισας-4

Ενδεικτικό της πρόθεσης ενισχυμένης αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα αποτελεί το γεγονός ότι τους τελευταίους τρεις μήνες ελληνικά αεροσκάφη βρίσκονται στο ίδιο αεροδρόμιο με drones MQ-9 (Predator) της Αμερικανικής Αεροπορίας, τα οποία εκτελούν αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, ένα εξ' αυτών πέταξε πάνω από το Μάτι και παρείχε εικόνες στις ελληνικές αρχές για την εξέλιξη του μετώπου της φονικής πυρκαγίας της 23ης Ιουλίου. 

Αμερικανικά F-22 Raptor στη Αεροπορική Βάση της Λάρισας-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή