Ο ΔΗΚΤΗΣ (11/08/18)

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της απάντησης της Εuromedica

«Η Euromedica θα αντικρούσει τις πληροφορίες και τα ευρήματα που επικαλέστηκε η DV01 Asset Management και τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για την προσωρινή διαταγή που αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Αθήνας και βάσει της οποίας δεσμεύτηκε η περιουσία της». Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η Euromedica, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία ανέλαβε άμεσα τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την επικοινωνία με τους πιστωτές της και με στόχο την ταχύτερη διευθέτηση του θέματος. Σημειώνεται ότι με τη σχετική προσωρινή διαταγή απαγορεύθηκε κάθε υλική και νομική μεταβολή της κινητής περιουσίας της εταιρείας, των απαιτήσεων και των ειδικών περιουσιακών στοιχείων της στα χέρια της ιδίας ή τρίτων, με εξαίρεση την πληρωμή μισθοδοσίας, έως του ποσού των 54.705 ευρώ. Η νομική και κυρίως η ουσιαστική βασιμότητα της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων θα κριθούν κατά τη συζήτηση στις 21 Σεπτεμβρίου.

Διπλή σύνταξη Ιουλίου στους πυρόπληκτους

Πληρωμή των πυρόπληκτων συνταξιούχων την προσεχή Τρίτη 14 Αυγούστου με διπλή σύνταξη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν πρόκειται για περισσότερους από διακόσιους έως διακόσιους δέκα δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν παροχή ίση με δύο συντάξεις μηνός Ιουλίου, τόσο από τον ΕΦΚΑ, όσο και από το ΕΤΕΑΕΠ αλλά και το ΜΤΠΥ. Ο υφυπουργός έσπευσε, βέβαια, να συμπληρώσει ότι και όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα εισπράξουν εγκαίρως τη σύνταξή τους…

Ανατιμήθηκαν οι υπηρεσίες των τηλεπικοινωνιών

Oι αυξήσεις που εφαρμόζουν οι πάροχοι επικοινωνιών εμφανίζονται πλέον και στις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ. Το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε σχετικά με τον πληθωρισμό του περασμένου Ιουλίου, δείχνει ότι τους τελευταίους 12 μήνες υπήρξε ανατίμηση των υπηρεσιών επικοινωνιών κατά 3,3% κατά την περίοδο Iούλιος 2017-Ιούλιος 2018. Hταν ο κλάδος με την υψηλότερη ανατίμηση μετά από εκείνη των μεταφορών, όπου η ανατίμηση ανήλθε στo 3,4%. Σημειώνεται ότι την ανατίμηση αυτή είχε διαδεχθεί ανατίμηση των υπηρεσιών επικοινωνιών 1,3% κατά την περίοδο Ιούλιος 2016-Ιούλιος 2017.

Στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα της Φλωρεντίας

Μόλις …δύο χρόνια χρειάστηκαν για να υιοθετήσει η κυβέρνηση το πρότυπο DVB-T2 στην τηλεοπτική μετάδοση. Πρόκειται για το πρότυπο που έχουν υιοθετήσει όλες οι χώρες της Ε.Ε., αφού εξοικονομεί συχνότητες κατά την τηλεοπτική εκπομπή. Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι και το 2016 το απαρνιόταν, με τη δικαιολογία ότι ο ελληνικός λαός δεν διέθετε αντίστοιχους δέκτες, δηλαδή συσκευές τηλεόρασης. Στην πράξη, η κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, εναγωνίως επιχειρούσε να αποδείξει την ορθότητα του πορίσματος του Ινστιτούτου Φλωρεντίας ότι οι ελληνικοί αιθέρες χωρούν τέσσερα κανάλια. Τελικά, στα τέλη του περασμένου μήνα υιοθετήθηκε επισήμως το συγκεκριμένο πρότυπο.

Οι μεγάλες εκπτώσεις φέρνουν ζημίες

«Για ποιο λόγο να κατεβώ σε διαγωνισμό δημοσίου έργου; Για να δώσω προσφορά με έκπτωση 60%-70%, για να με βάλει μέσα; Καλύτερα με μηδενικό τζίρο, παρά με ζημία». Με τις φράσεις αυτές, στέλεχος του κατασκευαστικού κλάδου, με εμπειρία δεκαετιών, θέλησε προ ολίγων ημερών να περιγράψει την κρατούσα κατάσταση στους διαγωνισμούς. Oπως ομολογούν πλέον ανοικτά, ακόμα και επικεφαλής τεχνικών εταιρειών, η πλειονότητα των έργων ανατίθεται με εργολαβική ζημία που κυμαίνεται από 10% έως 25%, ανάλογα με το έργο και τον ανταγωνισμό. Πρόκειται για τον τρίτο χρόνο κατά τον οποίο καταγράφεται το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο, παρά τις εκκλήσεις του συνόλου των θεσμικών εκπροσώπων του κλάδου, δεν φαίνεται να προτίθεται να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Γεγονός που εγκυμονεί πολύ μεγάλους κίνδυνους κατάρρευσης ενός σημαντικού αριθμού εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή