Η Audi φέρνει το μέλλον στο παρόν

Η Audi φέρνει το μέλλον στο παρόν

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το εντυπωσιακό limo σεντάν Α8, ένα executive όνειρο υπερυψηλής τεχνολογίας για απανταχού στελέχη και το μικρότερο αδελφάκι του, το Α6, έως και το νέο Α1 –το μικρό Audi που μεγάλωσε και αγρίεψε (το περιμένουμε στο τέλος της χρονιάς)– ο οδηγός απολαμβάνει ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον. Πίνακας οργάνων (virtual cockpit) και κεντρική κονσόλα, πλήρως ψηφιακά και με τεχνολογία αφής, σε αρμονία με τον… νέο υπέροχο high-tech κόσμο, χαρίζουν μοναδικές δυνατότητες χειρισμού και συνδεσιμότητας.

TOY ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αντίστοιχη η εικόνα και στην κατηγορία των SUV. Σε λίγες μέρες έρχεται και στη χώρα μας το ολοκαίνουργιο Q8, ένα μοντέλο με σχεδίαση που παραπέμπει περισσότερο σε σπορ αμάξι και που ήδη αποτελεί όνειρο για τους φίλους των μεγάλων SUV. Τον επόμενο μήνα θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το επίσης νέο Q3, που θα εισάγει στην κατηγορία των μεσαίων SUV επίσης πρωτόγνωρες τεχνολογίες. Αφήσαμε για το τέλος το e-tron. Ενα νέο SUV από την Audi που θα παρουσιαστεί επίσημα σε έναν μήνα από σήμερα, στο Σαν Φρανσίσκο. Το πρώτο all-electric SUV της μάρκας, με περισσότερα από 500 χιλιόμετρα αυτονομία, τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και αθόρυβη, απόλυτα αθόρυβη κύλιση, αποτελεί ίσως μία νέα βιομηχανική επανάσταση από μόνο του. Αυτό σίγουρα έχουν αντιληφθεί οι πρωτοπόροι στην ηλεκτροκίνηση Νορβηγοί, που ήδη έχουν κάνει προπαραγγελίες για πάνω από 2.000 e-tron, πριν καν το μοντέλο αποκαλυφθεί στα διεθνή ΜΜΕ! Κι αν η έννοια του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μας φαίνεται μακριά απ την ελληνική πραγματικότητα, ο ρυθμός εξέλιξης της τεχνολογίας, όπως μας δείχνει η Audi, είναι τέτοιος που ίσως σύντομα αναθεωρήσουμε.

Η Audi φέρνει το μέλλον στο παρόν-1

Το Q3, όπως και όλα τα νέα μοντέλα, διαθέτει πίνακα οργάνων (virtual cockpit) και κεντρική κονσόλα πλήρως ψηφιακά και με τεχνολογία αφής.

Ενα είναι σίγουρο, η νέα εποχή της αυτοκίνησης είναι εδώ και είναι εντυπωσιακή. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αποδυθεί σε έναν άτυπο αγώνα τεχνολογικής εξέλιξης. Κάποιες από αυτές, δεν είναι παραπάνω από 3-4, με τη σφραγίδα της premium χαράσσουν τους κανόνες ενός αγώνα ταχύτητας προς το μέλλον.

Ανοίγει δρόμους

Η Audi, πέρα από κορυφαία ποιότητα που τείνει να αναδειχθεί σε σήμα κατατεθέν για τη μάρκα και εμμονή στην τελειοποίηση της κάθε λεπτομέρειας, έχει να επιδείξει μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική την τελευταία πενταετία και αποδεδειγμένη διορατικότητα από το τμήμα έρευνας και εξέλιξης. Ως αποτέλεσμα, έχει καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον ανταγωνισμό της σε μία καίρια στιγμή όπου τα πάντα αλλάζουν στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ, η αυτόνομη οδήγηση απέχει μόλις λίγα χρόνια και η Audi μας δείχνει με χειροπιαστό τρόπο, τι σχήμα παίρνουν τα αυτοκινητικά όνειρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή