Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και οι εναέριες δυνάμεις, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα είναι αρκετά τα ενεργά μέτωπα φωτιάς με την εικόνα της πυρκαγιάς ωστόσο να είναι καλύτερη από χθες.  

«Πολύ καλύτερη» χαρακτήρισε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης την εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς και σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αυτή την ώρα: 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.

Ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων, κηρύχθηκε το βράδυ της Κυριακής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, που βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών καθώς και της μονής Παναγιάς Γοργοεπήκοου.

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)-1
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)-2
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)-3

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)-4

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)-5
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)-6
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (Φωτό – Βίντεο)-7

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή