Ωρα τελικού για τον Τσιτσιπά κόντρα στον Ράφα Ναδάλ

Ωρα τελικού για τον Τσιτσιπά κόντρα στον Ράφα Ναδάλ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμος για τον δεύτερο τελικό της καριέρας του και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του είναι ο εκπληκτικός έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος με τα κατορθώματά του έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα του παγκοσμίου τένις.

Μετά από μία εντυπωσιακή νίκη – πρόκριση κόντρα στον Σέρβο, νούμερο 10 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη, Νόβακ Τζόκοβιτς, πέρασε στον ημιτελικό του Rogers Cup, όπου με μία συγκλονιστική ανατροπή νίκησε τον Κέβιν Άντερσον, νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στον τελικό.

Αντίπαλός του στον τελικό, σήμερα στις 23:00, θα είναι ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης Ναδάλ, κάτοχος 17 τίτλων Grand Slam και 79 τίτλων συνολικά, ο οποίος κέρδισε τον 22χρονο Ρώσο Κάρεν Κασάνοφ, νο 38 στον κόσμο.

Ωρα τελικού για τον Τσιτσιπά κόντρα στον Ράφα Ναδάλ-1

Τα κατορθώματα του Τσιτσιπά

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας ο οποίος βρισκόταν στην 168η θέση στην κατάταξη της ATP μόλις πριν από μία εβδομάδα θα ανέβει στο νούμερο 15 τη Δευτέρα, μετά την πρόκρισή του στον τελικό. Μάλιστα, αν καταφέρει να κερδίσει το τουρνουά, θα ανέβει στη 12η θέση.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος τενίστας εκτός των κορυφαίων της παγκόσμιας κατάταξης που θα είναι φιναλίστ στον τελικό του Rogers Cup, αφότου ο Νίκολας Κίφερ είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση στο Τορόντο το 2008 (ηττήθηκε από τον Ραφαέλ Ναδάλ).

«Δεν θα μπορούσα να έχω πετύχει τίποτα καλύτερο σε ένα και μόνο τουρνουά από το να κερδίσω όλους αυτούς τους παίκτες που βρίσκονται πολύ ψηλά στην κατάταξη, παίζοντας καταπληκτικό τένις», είπε ο Τσιτσιπάς. «Είμαι σίγουρος ότι το κοινό δεν το περίμενε. Ούτε καν εγώ το περίμενα», παραδέχθηκε. «Πήγα πολύ καλά μέχρι τώρα κι είμαι ψυχολογικά έτοιμος για τον τελικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή