ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τα εγκαίνια των ανακαινισθέντων κτιριακών εγκαταστάσεων της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας τελέσθηκαν με λαμπρότητα.

Στην ακολουθία του Ορθρου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, ενώ την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Καρθαγένης Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε ο Αγιασμός, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της κτητορικής επιγραφής της Ι. Μονής και η είσοδος στο κτηριακό συγκρότημα.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στις αρχές και στους πιστούς αναφέρθηκε στο έργο αποκατάστασης του μοναστηριού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τη γ.γ. Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τη σημαντική συμβολή τους στο έργο, αλλά και όσους εμφανώς ή αφανώς εργάσθηκαν για αυτό. Τέλος, ευχήθηκε η έφορος και προστάτιδα της Μονής Παναγία Βουλκανιώτισσα να σκέπει και να βοηθά την πατρίδα μας και τον φιλόθρησκο λαό της στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, και Μεσσήνης, Γεώργιος Τσώνης, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Δημήτριος Σαμπαζιώτης, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Καλαμάτας, σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με αφορμή τα εγκαίνια, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Κων/νος Ψυχάρης, δήλωσε:

«Εγκαινιάσθηκε σήμερα ένα ιστορικό μοναστήρι με μακραίωνη ιστορία και προσφορά στο έθνος και την Εκκλησία. Εδώ εγκαταβίωσαν και ασκήθηκαν εκατοντάδες ψυχές, με γνώμονα την πίστη και την αγάπη τους στον Χριστό και τη Μητέρα Του Παναγία. Παραδίδεται στις νέες γενιές για να θυμίζει Ορθοδοξία, Ελλάδα, Πολιτισμό και Ιστορία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ