Ρώσοι βιομήχανοι αντιδρούν στην πρόταση για πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις

Ρώσοι βιομήχανοι αντιδρούν στην πρόταση για πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσική Ένωση Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (ΡΕΕΒ) εκτιμά ότι απώλειες από τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στις εταιρείες μεταλλουργίας και χημικής βιομηχανίας, τις οποίες προβλέπει η πρόταση του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Αντρέι Μπελοούσοφ, μπορεί να είναι της τάξεως των 3 τρισ. ρουβλίων.

Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της ΡΕΕΒ Αλεξάντρ Σόχιν σε επιστολή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Σόχιν στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας διαθέτει το ρωσικό πρακτορείο TASS, επισημαίνει ότι οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα επηρεάσουν αρνητικά την αγορά, ότι οι μετοχές των μεταλλουργικών και χημικών βιομηχανιών ήδη καταγράφουν πτώση και ότι οι απώλειες κεφαλαίου θα υπερβούν συνολικά το 10%.

Ο Σόχιν ζητά με την επιστολή του από τον Ρώσο πρόεδρο να στηρίξει τις θέσεις της Ένωσης Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων, που υποστηρίζει ότι οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις «μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη των πιο ανταγωνιστικών επιχειρήσεων».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε συνθήκες ανταγωνισμού και μη ευνοϊκών εξωτερικών προϋποθέσεων οι ρωσικές εταιρείες μπορούν να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στην αγορά μόνο «μέσω των επενδύσεων σε κοιτάσματα που είναι σε χρήση και σε νέα κοιτάσματα, της αναβαθμισμένης παραγωγής, της παραγωγικότητας της εργασίας και του περιορισμού της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος».

Ο Σόχιν επισημαίνει ότι οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα επηρεάσουν τον επενδυτικό κύκλο που μπορεί να είναι διάρκειας 7-10 ετών και να εξαναγκάσουν τις εταιρείες να αναπροσαρμόσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα που είτε υλοποιούνται είτε προγραμματίζονται.

Εκτός των άλλων, ο Σόχιν υποστηρίζει ότι η πρόταση για πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της ρωσικής κυβέρνησης ότι η αύξηση των φόρων στην περίοδο 2019-2024 θα εξαντληθεί με την αύξηση του ΦΠΑ στο 18-20%

Ο πρόεδρος της ΡΕΕΒ ζητάει από τον πρόεδρο Πούτιν το ζήτημα των φορολογικών επιβαρύνσεων να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ενώσεων και των εταιρειών στις οποίες αναφέρεται η πρόταση του συμβούλου του Ρώσου προέδρου και δηλώνει ότι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν εναλλακτικές προτάσεις για τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που αφορούν τις 14 εξαγωγικές εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή