Χάκερ έκαναν χιλιάδες αναλήψεις και πήραν 13,5 εκατ. δολ. από ινδική τράπεζα

Χάκερ έκαναν χιλιάδες αναλήψεις και πήραν 13,5 εκατ. δολ. από ινδική τράπεζα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης βρέθηκε η ινδική τράπεζα Cosmos Bank, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν σχεδόν 13,5 εκατ. δολ. (944 εκατ. ρουπίες) από καταθέσεις πελατών της. Οπως ανέφερε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το Σάββατο και μέσα σε δύο μόνον ώρες έγιναν 14.849 πράξεις ταυτόχρονα σε 28 χώρες. Σύμφωνα με όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής η Cosmos Bank, οι χάκερ επιτέθηκαν στην κεντρική μονάδα που ελέγχει τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών της και υπεξαίρεσαν στοιχεία χιλιάδων πελατών της.

Με τις ταυτόχρονες αναλήψεις στις 28 χώρες έκλεψαν περίπου 805 εκατ. ρουπίες, ενώ τα υπόλοιπα 139 εκατ. ρουπίες τα αφαίρεσαν από λογαριασμό της τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ. Οι χάκερ έδωσαν εντολή πληρωμής μέσω του διεθνούς δικτύου πληρωμών SWIFT.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosmos Bank, που εδρεύει στην πόλη Πούνε, στο δυτικό τμήμα της Ινδίας, το βασικό της λογισμικό λαμβάνει εντολές από τους πελάτες της για να κάνει πληρωμές μέσω των πιστωτικών τους καρτών. Στη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης, οι χάκερ κατάφεραν να παρακάμψουν αυτό το λογισμικό. Δημιούργησαν ένα αντίγραφό του και διεκπεραίωσαν τις συναλλαγές για την εκτέλεση των οποίων ουδέποτε έδωσαν εντολή οι πελάτες της ινδικής τράπεζας. Οπως αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της αστυνομίας, βρίσκονται σε επαφές με τις διεθνείς αστυνομικές αρχές για να πληροφορηθούν πώς ακριβώς έγιναν οι συναλλαγές ταυτόχρονα σε τόσες πολλές χώρες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή