Τσιτσιπάς: «Προσπαθώ να διαχειριστώ ώριμα τις νίκες»

Τσιτσιπάς: «Προσπαθώ να διαχειριστώ ώριμα τις νίκες»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσωπο των ημερών είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την εκπληκτική πορεία του στο Μάστερς του Καναδά, που φέτος φιλοξενήθηκε στο Τορόντο. Οι ομογενείς είχαν έντονη παρουσία στους αγώνες του 20χρονου πρωταθλητή, δίνοντάς του ώθηση στην πορεία του προς τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό του Μόντρεαλ, ΜΙΚΕ FM 105.1, και δημοσιεύει στην Ελλάδα η «Κ», ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέδειξε την υποστήριξη που είχε από τους Ελληνες του Καναδά: «Ηταν μια φανταστική εβδομάδα και την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ παίζοντας μπροστά σε τόσους πολλούς Ελληνες τους Τορόντο. Ηταν μια απίστευτη εμπειρία και δεν έχω νιώσει ξανά άνετα μέσα στο γήπεδο. Αισθάνθηκα σαν να έπαιζα στην πόλη μου, την Αθήνα».

Το Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης ανέλυσε τον τρόπο που διαχειρίζεται τις δύσκολες στιγμές σε ένα ματς: «Είναι και η εγκεφαλική δύναμη που έχεις, προκειμένου να μπορείς να χειρίζεσαι πιο ώριμα ορισμένες καταστάσεις, για να έχεις πάντα ισορροπία στο παιχνίδι σου. Είναι πάντα πολύ σημαντικό αυτό. Αλλά και η φυσική κατάσταση, στην οποία δουλεύω πολύ τον τελευταίο καιρό. Φυσικά και οι ικανότητες είναι μέρος του παιχνιδιού. Ημουν πολύ κοντά στην ήττα σε κάθε αγώνα που έπαιξα. Αλλά κατάφερνα και έκανα ένα τρομερό come-back και γύριζα στον αγώνα. Ετσι, κατάφερα και κέρδισα αγώνες από ματς πόιντ κάτω. Ηταν απίστευτο αυτό που πέτυχα αυτήν την εβδομάδα. Και πολύ περήφανος για την έντονη στιγμή που ένιωσα».

Στο Τορόντο έκανε μια πορεία σαν παραμύθι. Αλλά παραμένει προσγειωμένος: «Προσπαθώ να το διαχειριστώ ώριμα. Να μη θεωρήσω πως είναι κάτι εξωφρενικό και τρελό. Εντάξει, ήταν μια καλή πορεία, θα έλεγα πολύ καλή πορεία στο Μάστερς του Τορόντο. Θα προσπαθήσω να πάρω αυτοπεποίθηση που κατάφερα να κερδίσω τέσσερις τενίστες της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι θετικό. Θα προσπαθήσω να βάλω καινούργιους στόχους για το 2018. Είμαι σίγουρος πως τους περισσότερους από αυτούς θα μπορέσω να τους πραγματοποιήσω. Οπότε είμαι πολύ ανυπόμονος για το τι θα φέρει το μέλλον».

Οσο για τον Ναδάλ, έπλεξε το εγκώμιό του: «Ναι, ο Ναδάλ είναι πολύ καλό παιδί. Εχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους Ελληνες. Είμαστε πολύ κοντά με τους Ισπανούς. Εχουμε την ίδια φιλοσοφία για τη ζωή. Εχουμε τον ίδιο τρόπο ζωής. Είναι πολύ καλό άτομο και από τους λίγους που πραγματικά συμπαθώ πολύ στο τουρ. Θέλει το καλύτερο για τη νεολαία του τένις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή