Τρομοκρατικό «χτύπημα» στο Λονδίνο

Τρομοκρατικό «χτύπημα» στο Λονδίνο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε έναν άνδρα ύποπτο για τρομοκρατική επίθεση, καθώς –όπως λέει– οδήγησε το όχημά του εναντίον ποδηλατών προτού συντριβεί πάνω στις μπάρες ασφαλείας έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση εναντίον του κτιρίου τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο άνδρας, περίπου 20 ετών, τραυμάτισε τρία άτομα καθώς έπεσε με δύναμη εναντίον μιας ομάδας ποδηλατών και πεζών προτού χτυπήσει μία μπάρα ασφαλείας έξω από το Κοινοβούλιο την ώρα της πρωινής αιχμής. «Με δεδομένο ότι πρόκειται για ηθελημένη πράξη και πρόκειται για ένα συμβολικό σημείο, το θεωρούμε τρομοκρατικό συμβάν», δήλωσε ο αναπληρωτής επιθεωρητής του Λονδίνου, Νιλ Μπασού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο άνδρας δεν συνεργάζεται με την αστυνομία και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν ήταν γνωστός στις Αρχές. Κανείς δεν φέρει τραύματα που να απειλούν τη ζωή τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα ασημένιο Ford Fiesta συγκρούστηκε με ποδηλάτες και πεζούς προτού πέσει πάνω σε μπάρα ασφαλείας, έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο στις 9.37 π.μ. (ώρα Ελλάδος).

Υποπτος τρομοκρατίας

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη επιτόπου ως ύποπτος τρομοκρατικής δράσης. Δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα στο όχημα, το οποίο ερευνάται. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί όπλα», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό ΕΚΑΒ, δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ ένα τρίτο άτομο έλαβε ιατρική βοήθεια επιτόπου. Ενοπλοι αστυνομικοί κατέκλυσαν τον τόπο του συμβάντος κι απέκλεισαν μία μεγάλη περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο στο κεντρικό Λονδίνο, που συνήθως είναι γεμάτη από τουρίστες και κυβερνητικούς υπαλλήλους. «Είναι ένα πολύ σοβαρό συμβάν», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Τζέισον Ουίλιαμς και πρόσθεσε ότι μαύροι καπνοί έβγαιναν από το αυτοκίνητο.

Οπως έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας το αυτοκίνητο πήρε μία αντικανονική στροφή κι έπεσε σε ομάδα ποδηλατών που περίμεναν στο φανάρι προτού συνεχίσει σε έναν δρόμο που οδηγεί στο Κοινοβούλιο όπου και προσέκρουσε στην μπάρα ασφαλείας. Επίσης, εικόνες που τράβηξε δημοσιογράφος του Euronews δείχνουν αστυνομικούς με προτεταμένα τα όπλα να στοχεύουν κατά του αυτοκινήτου.

«Σκληρότητα και δύναμη»

Ο σταθμός Ουέστμινστερ του μετρό έκλεισε για το κοινό και το κτίριο είχε αποκλειστεί. Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, που βρίσκεται σε διακοπές, δήλωσε ότι η σκέψη της βρίσκεται με αυτούς που τραυματίστηκαν. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι οι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με «σκληρότητα και δύναμη», ύστερα από το περιστατικό που συνέβη στο Λονδίνο. «Αλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο! Αυτά τα ζώα είναι παρανοϊκά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκληρότητα και δύναμη», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή