Κολυμπώντας στον κόσμο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κολυμβήτρια Τζέιμι Μόναχαν θέλει να γράψει το όνομά της στο βιβλίο Γκίνες, αφού θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο.

Η 38χρονη αθλήτρια θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς σε διάστημα 16 ημερών θα κολυμπήσει από ένα μαραθώνιο στο ανοιχτό νερό (κάθε μαραθώνιος θα είναι τουλάχιστον 6,2 μίλια) σε έξι διαφορετικές ηπείρους. Το πρώτο κομμάτι αυτού του άθλου θα ξεκινήσει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και θα ολοκληρωθεί στην προβλήτα Steeplechase του Coney Island (Mπρούκλιν).

Αργότερα εκείνη την ημέρα, η Μόναχαν μαζί με την ομάδα της θα κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο καθώς ο επόμενος προορισμός της είναι η Κολομβία. Υστερα, θα πετάξει για την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Αίγυπτο και την Ελβετία (στη λίμνη της Γενεύης) όπου θα κολυμπήσει στο ανοιχτό νερό.

Για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, η Αμερικανίδα προπονείται εντατικά δύο χρόνια τώρα, ενώ δίπλα της σε αυτό το ιστορικό ταξίδι θα είναι και ο σύντροφός της ο οποίος υποστηρίζει το έργο της. Η ίδια μίλησε γι’ αυτό το εγχείρημα και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποια θα είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια που θα αντιμετωπίσει: «Η παλίρροια, το ζεστό ή κρύο νερό, η άγρια φύση και ο καιρός, όλα επηρεάζουν την κολύμβηση σε ανοιχτό νερό». Επίσης, τόνισε πως δεν θεωρεί τον εαυτό της υπερβολικά αθλητικό: «Στην πραγματικότητα δεν θεωρώ πως είμαι υπερβολικά αθλητική. Μάλλον είμαι σαν τους πιγκουίνους, αδέξια στη στεριά αλλά χαριτωμένη στο νερό».

Από τα παιδικά της χρόνια, η Τζέιμι Μόναχαν είχε ασχοληθεί με την κολύμβηση, καθώς κολυμπούσε πεταλούδα και μεικτή ατομική για τη σχολική της ομάδα στο High School και στο κολέγιο της. Η αγάπη της όμως για την κολύμβηση στο ανοιχτό νερό ξεκίνησε όταν μαζί με τον σύντροφό της άρχισαν προπονήσεις στο τρίαθλο. Από τότε, η 38χρονη Αμερικανίδα έχει συμμετάσχει σε 75 διαφορετικές διοργανώσεις κερδίζοντας πολλά βραβεία.

Η Μόναχαν είναι επτά φορές πρωταθλήτρια των Ηνωμένων Πολιτειών στο χειμερινό κολύμπι, ενώ φέτος μπήκε στο Hall of Fame. Επίσης, αναδείχθηκε γυναίκα της χρονιάς από τον παγκόσμιο οργανισμό του ανοιχτού νερού για τα έτη 2016 και 2017.

Οταν το πρόγραμμα τής επιτρέπει, η Μόναχαν γυμνάζεται τέσσερις έως επτά φορές την εβδομάδα, με υψηλής έντασης ασκήσεις στο γυμναστήριο, γιόγκα και κολύμβηση τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Τα Σαββατοκύριακα, συμμετέχει σε κολυμβητικές ομαδικές προπονήσεις ή προπονείται μόνη της στη θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή