Περί κυβιστήσεων και καθαρής εξόδου

Περί κυβιστήσεων και καθαρής εξόδου

Κύριε διευθυντά

Η «καθαρή έξοδος στις αγορές», με τη λήξη των μνημονίων στις 21.8.2018, αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας αυτοδιαψεύδεται παταγωδώς. Με τις συνεχείς κωλοτούμπες του, εντός και εκτός Ελλάδας, αποκαλύφθηκαν αδιάσειστα οι τερατώδεις ψευδολογίες του, στις οποίες και αποκλειστικά οφείλονται οι εκλογικές του επιτυχίες και η άνοδός του στην εξουσία. Η ψευδολογία του, μοναδική στα πολιτικά χρονικά, είναι στο αίμα του. Δεν σκαρώνεις τόσο ψέμα αν δεν το ‘χεις μέσ’ στο αίμα! Χαρακτηριστική η περίφημη «διαγραφή χρέους» προεκλογικά, που μεταλλάχθηκε σε «περικοπή χρέους» επί πρωθυπουργίας του. Το χειρότερο δε, κάθε τόσο επαναφέρεται ως κύριο επιχείρημα η διαγραφή χρέους της Γερμανίας το 1952. Πρόσφατα μάλιστα το επικαλέσθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Ευκλ. Τσακαλώτος. Παρέλειψε όμως υποκριτικά να αναφέρει –τηρουμένων βέβαια των αναλογιών, λόγω ειδικών συνθηκών– ότι τότε επρόκειτο για προπολεμικό χρέος μικρού συγκριτικά ύψους. Και, το κυριότερο, οι Γερμανοί πολίτες υποχρεώθηκαν –όπως και έγινε– να εισφέρουν στο κράτος το 50% της περιουσίας τους κάθε είδους, σε περίοδο 30 ετών!

Τολμάει να προτείνει στους Ελληνες όμοια εισφορά – συμμετοχή ο πρωθυπουργός, ο «επαναστάτης» του πεζοδρομίου, των διοδίων, του «δεν πληρώνω»;

Γρηγόρης Γ. Βαρελας, Οικονομολόγος, απόφοιτος Ινστιτούτου ΕDI της World Bank, Θρακομακεδόνες Αττικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή