80 χρoνια πριν… 15-8-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: Η δημοτική αρχή των Παρισίων μελετά ένα λίαν ενδιαφέρον σχέδιον υποβληθέν υπό της Επιτροπής Αντιαεροπορικής Αμύνης, διά του οποίου ολόκληρον το υπόγειον συγκρότημα των σηράγγων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, θα ημπορή διά καταλλήλων διευρύνσεων να μεταβληθή εν καιρώ πολέμου εις αντιαεροπορικόν καταφύγιον διά τον πληθυσμόν της γαλλικής πρωτευούσης […].

ΕΓΧΡΩΜΑ ΟΝΕΙΡΑ: Η τελευταία λέξις της χημείας είναι ο χρωματισμός των τολυπών καπνού των σιγαρέτων! Πράγματι, από ένα αμερικανικόν χημείον προήλθεν η αρκετά πρωτότυπος εφεύρεσις της χημικής ενώσεως εις τον καπνόν μιας ειδικής σκόνης ικανής να αναδίδη εγχρώμους τολύπας. Είναι δε δυνατή η παραγωγή τολυπών καπνού εις όλους τους τόνους της ίριδος.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΕΡΙΩΝ:  […] τόσον η Διοίκησις Πρωτευούσης όσον ο Δήμος Αθηναίων αντιμετωπίζουν σοβαράς δυσχέρειας εις την αποπεράτωσιν των έργων των λόγω ελλείψεως εργατικών χειρών. Τας αυτάς δυσχέρειας αντιμετωπίζει και η εταιρία Υπονόμων […]. Παρ’ όλας τας καταβληθείσας προσπάθειας δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεσις 100 εργατών ή 200 κτιστών και εκσκαφέων, των οποίων έχει ανάγκην ο Δήμος Αθηναίων και έτερων 100, τους οποίους χρειάζεται η εταιρία Υπονόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή