Τουρκία: Αποφυλακίστηκε στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του Τανέρ Κιλίτς, του επίτιμου προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κιλίτς, ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή για έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια της δίκης του, κατηγορείται ότι παρείχε στήριξη στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Υπέροχα νέα: Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης του επίτιμου προέδρου της Amnesty Turkey Τανέρ Κιλίτς! Αναμένουμε έως το βράδυ την αποφυλάκισή του. Τότε θα ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί» έγραψε στο Twitter ο Άντριου Γκάρντνερ της Αμνηστίας.

Αργότερα ο ίδιος ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία του Κιλίτς να αγκαλιάζει την οικογένειά του έξω από τις φυλακές με το μήνυμα: «ο Τανέρ είναι πραγματικά ελεύθερος!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή