Καταγγελία του προέδρου γρι-γρι Καβάλας για πυροβολισμούς Τούρκου ψαρά σε Ελληνα συνάδελφό του

Καταγγελία του προέδρου γρι-γρι Καβάλας για πυροβολισμούς Τούρκου ψαρά σε Ελληνα συνάδελφό του

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καταγγελία για πυροβολισμούς Ελληνα ψαρά από Τούρκο συνάδελφό του μετά από φραστικό επεισόδιο, δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου, προχώρησε ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας, κ. Γιάννης Μανιός, σημειώνοντας πως έχει ενημερωθεί για αυτό και το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αθήνας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το συμβάν έγινε δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Μετά από λεκτικό επεισόδιο ο Τούρκος έβγαλε ένα όπλο και έριξε τρεις σφαίρες και μια ριπή».

Ο κ. Μανιός εξήγησε ότι τα δύο αλιευτικά συναντήθηκαν σε σημείο που ο Ελληνας ψαράς ήταν πιο μπροστά ήθελε να περάσει ο Τούρκος δεν μπόρεσε να περάσει και μετά το λεκτικό επεισόδιο πυροβόλησε. «Καθημερινά γίνεται αυτό (σ.σ οι οχλήσεις) δήλωσε μάλιστα, σημειώνοντας ότι όταν ο συνάδελφός τού κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμενικό, η απάντηση ήταν «μη δίνετε έκταση στο θέμα».

Πρόσθεσε δε ότι «Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε».

Το θέμα έχει θέσει γραπτώς και το Πανελλήνιο Δίκτυο Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων στο ΥΠΕΝ. Στο έγγραφό του κάνει λόγο για «παράνομη αλιευτική δραστηριότητα τουρκικών σκαφών, μηχανότρατας και γρι-γρι στην παράκτια ζώνη της χώρας και εντός των χωρικών υδάτων» και καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για το τόσο σημαντικό πρόβλημα που έχει τεράστιο κόστος στα αλιευτικά αποθέματα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή