Αυθημερόν η «απόδραση» του Δεκαπενταύγουστου για τους Θεσσαλονικείς

Αυθημερόν η «απόδραση» του Δεκαπενταύγουστου για τους Θεσσαλονικείς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυθημερόν ταξίδεψαν για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο οι Θεσσαλονικείς, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, σχεδόν ο ίδιος αριθμός των οχημάτων που κινήθηκαν προς Κατερίνη και Χαλκιδική, επέστρεψαν στην πόλη την ίδια ημέρα.

«Από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 12 το βράδυ, 25.600 ήταν τα εισερχόμενα οχήματα και 25.800 τα εξερχόμενα από τα Διόδια Μαλγάρων. Επίσης, 25.800 οχήματα αναχώρησαν για τις παραλίες της Χαλκιδικής και 25.400 επέστρεψαν από την Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών. Προς την Καβάλα κινήθηκαν 6.500 οχήματα και σχεδόν ο ίδιος αριθμός οχημάτων επέστρεψε στην πόλη» ανέφερε η υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων .

Η κ. Παπαγεωργοπούλου αναφέρθηκε και στους αυξημένους ελέγχους της Τροχαίας, από τους οποίους προέκυψε ότι «δυστυχώς υπήρχαν αρκετοί οδηγοί που επέλεξαν να καταναλώσουν αλκοόλ και να οδηγήσουν».

Οπως τόνισε η υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, «ας προβληματίζει που κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάποιος επιλέγει να κυκλοφορήσει με την οικογένειά του αυθημερόν και συνδυάζει την έξοδο του με την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση».

Μάλιστα, έκανε έκκληση προς τους εκδρομείς, «να επιλέγουν ως οδηγό, ένα άτομο από την παρέα, που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ, διότι δεν επιτρέπεται ούτε ένα ποτηράκι αλκοόλ να καταναλώσουμε και στη συνέχεια να οδηγήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή