Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Πόντους Βέρνμπλουμ

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Πόντους Βέρνμπλουμ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ποιοτικό γρανάζι από τη Σουηδία επένδυσε ο ΠΑΟΚ ένα μέρος από τα τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία του μετά την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ποσό που θα είναι υπερδιπλάσιο εάν αποκλείσει την Μπενφίκα και προκριθεί στη φάση των ομίλων. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ έδωσε με την υπογραφή του τέλος σε ένα σίριαλ πολλών μηνών, αποτελώντας την πιο ακριβή εφετινή επένδυση του ΠΑΟΚ, χωρίς να είναι, όμως, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του όπως διαφαινόταν. Ο 32χρονος Σουηδός μέσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1,1 εκατ. ευρώ, ποσό μικρότερο απ’ αυτό που είχε αρνηθεί δέκα μέρες νωρίτερα περιμένοντας προτάσεις ομάδων από καλύτερα πρωταθλήματα που προφανώς δεν ήλθαν. Η διακριτική στάση του ΠΑΟΚ παρά το αρχικό «άδειασμα» και η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ βοήθησαν να αναστραφεί η κατάσταση, με όρους, όμως, που έθεσε η ομάδα και όχι ο ποδοσφαιριστής.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε σε πολύ μικρότερα νούμερα από το 1,8 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του Βέρνμπλουμ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που ήταν η βάση των αρχικών διαπραγματεύσεων. Αν και ο Σουηδός δεν βγήκε κερδισμένος από την τακτική του, η συμφωνία και οι προοπτικές που του ανοίγει η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη λύση απ’ όσες του απέμειναν, όπως επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπός του μέσω Τwitter: «Ξέρεις αυτά τα παραμύθια. Πάντα έχουν αίσιο τέλος»! Και θα έχουν ακόμα καλύτερο εάν ο ΠΑΟΚ πετύχει τους στόχους του, σύμφωνα με τα μπόνους που προβλέπει το συμβόλαιό του.

Ο Βέρνμπλουμ είναι η τέταρτη φετινή μεταγραφή του «Δικεφάλου», μετά τους Χατσερίντι, Ζαμπά και Ακπόμ. Εκανε χθες την πρώτη του προπόνηση και επειδή δεν έχει ακολουθήσει προετοιμασία, δεν δηλώθηκε στη λίστα για τα παιχνίδια με την Μπενφίκα (είναι η ίδια ακριβώς με αυτήν με τη Σπαρτάκ) αλλά υπάρχει η δυνατότητα δύο αλλαγών μέχρι 24 ώρες πριν από το πρώτο ματς. Εάν ο Σουηδός δείξει μέχρι τότε ότι είναι σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης λόγω των ατομικών προπονήσεων που έκανε, ίσως δηλωθεί.

• Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Σπαρτάκ και Ρώσων πολιτικών, η κίνηση του Χατσερίντι να δείξει τις επικαλαμίδες του που ήταν στα χρώματα της εθνικής Ουκρανίας, δεν θεωρήθηκε από την UEFA προκλητική ενέργεια ώστε να χρήζει τιμωρίας. «Δεν το έχω δει, οπότε δεν θέλω να σχολιάσω» απάντησε ο Ιβάν Σαββίδης στις πιεστικές ερωτήσεις ρωσικών ΜΜΕ.

• Αναφορά περί ενδιαφέροντος της Μπορντό και της Σεντ Ετιέν για τον Πρίγιοβιτς κάνουν ΜΜΕ της Γαλλίας.

• Παράταση μιας εβδομάδας μέχρι τις 24 Αυγούστου έδωσε η ΠΑΕ για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

• Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΟΦΗ είναι ο ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του Μάρκα Μιχόγεβιτς. Ο 22χρονος Βόσνιος στόπερ δεν είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου και ψάχνει ομάδα για να πάρει παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή