Εφημερίδες εναντίον Τραμπ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οργανωμένη αντίδραση από αμερικανικές εφημερίδες, εναντίον των ισχυρισμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «ψευδών ειδήσεων», σημειώθηκε χθες με σειρά συντονισμένων κύριων άρθρων, που καλούν σε προστασία της ελευθεροτυπίας και της ανεξαρτησίας του Τύπου.

Η ιστορική εφημερίδα Boston Globe, που διοργάνωσε την εκστρατεία, εκτιμά ότι περισσότερα από 350 φύλλα σε όλες τις ΗΠΑ συμμετείχαν. Η εφημερίδα The Portland Press-Herald του Μέιν αναφέρει στο χθεσινό της κύριο άρθρο ότι ο ελεύθερος και ανεξάρτητος Τύπος αποτελεί την καλύτερη άμυνα κατά της τυραννίας. «Οι πραγματικοί εχθροί του λαού και της δημοκρατίας είναι όσοι προσπαθούν να πνίξουν την αλήθεια, συκοφαντώντας τον Τύπο», αναφέρει η εφημερίδα Des Moines Register της Αϊόβας. Χθες το πρωί, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Ο Τύπος των ψευδών ειδήσεων είναι η πραγματική αντιπολίτευση. Πολύ κακός για το μεγάλο μας έθνος. Παρ’ όλα αυτά, νικάμε!». Ορισμένες εφημερίδες, όπως η Chronicle του Σαν Φρανσίσκο, αποφάσισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα απειλούσε την ανεξαρτησία τους.

Πρωτοφανής απόφαση

Στο μεταξύ, τη διαβάθμιση ασφαλείας του πρώην διευθυντή της CIA επί ημερών προέδρου Ομπάμα, Τζον Μπρέναν, ανέστειλε χθες ο πρόεδρος Τραμπ. Η πρωτοφανής απόφαση του Τραμπ ελήφθη εξαιτίας των «ανυπόστατων και απαράδεκτων ισχυρισμών» του Μπρέναν για την κυβέρνηση Τραμπ. Ο Τζον Μπρέναν έχει προβεί σε πολλές επικριτικές δηλώσεις για την πολιτική της Ουάσιγκτον.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο Αμερικανός πρόεδρος απέδωσε την απόφασή του στη συνεχιζόμενη ομοσπονδιακή έρευνα γύρω από τις υπόνοιες για ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016. «Εκτιμώ ότι υφίσταμαι κυνήγι μαγισσών. Πρόκειται για σκάνδαλο και αυτοί οι άνθρωποι –ο Μπρέναν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα– βρίσκονται πίσω από αυτό. Επρεπε να αφαιρέσω τη διαβάθμιση ασφαλείας από τον Μπρέναν», είπε ο Τραμπ.

Ο Μπρέναν, που υπήρξε επικεφαλής της CIA επί προεδρίας Ομπάμα, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ «ανοησίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή