«Χαμηλόφωνο ποίημα» στην Επίδαυρο

«Χαμηλόφωνο ποίημα» στην Επίδαυρο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Αθηνών κλείνει και για φέτος την πορεία του στο Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου –συνεχίζεται σε άλλους χώρους– απόψε, με μια παράσταση του «Οιδίποδα επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κόκκου. Η σπουδαία τραγωδία του Σοφοκλή παρουσιάζει τον Οιδίποδα προς το τέλος της ζωής του να καταφεύγει ως ικέτης στο ιερό της Αθηνάς στον Κολωνό. Στην πόλη, όμως, θα καταφθάσει και ο Κρέοντας, ο οποίος συναντά την αντίσταση του βασιλιά Θησέα. Στο κάδρο τελικά θα μπει και ο Πολυνείκης με τον Οιδίποδα να καταριέται τους γιους του και τον κεραυνό του Δία να σηματοδοτεί το φινάλε.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών, σημειώνει σχετικά με την προσέγγισή του στο έργο: «Η τελευταία τραγωδία του Σοφοκλή είναι ένας διαλογισμός πάνω στο ανθρώπινο πεπρωμένο και, ταυτόχρονα, ένας ύμνος στην Αθήνα, την αγαπημένη του πόλη. Εργο για τα σύνορα, πραγματικά και μεταφυσικά, για το μυστήριο της ανθρώπινης ελευθερίας παρά την παντοδυναμία των θεών, για την ευθύνη, για τα γηρατειά, για την πολιτική διαχείριση της πόλης, ο “Οιδίπους επί Κολωνώ” είναι επίσης ένα χαμηλόφωνο ποίημα, ένα πνευματικό ταξίδι».

​​Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Εναρξη στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή