Η Αίγινα για τους φιλόμουσους

Η Αίγινα για τους φιλόμουσους

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ψήφος στον πολιτισμό είναι κάθε παρουσία στις συναυλίες του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, που φέτος εκτυλίσσεται για 13η χρονιά. Είναι θεσμός και ετήσιο ραντεβού για πολλούς φιλόμουσους, αλλά αυτό που το κάνει μοναδικό είναι η ώσμωση με την ατμόσφαιρα του νησιού, η εμπειρία να ακούς μουσικές εξαίσιες στο ασημένιο φως της Σελήνης. Η Ντόρα Μπακοπούλου έχει ακόμη ένα ρεσιτάλ στις 22 Αυγούστου, στην Αυλή Ναού του Σωτήρος, όπου θα ερμηνεύσει Σοπέν αλλά και τραγούδια διαφόρων συνθετών, με τη σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου. Την Κυριακή 19/8, το Κουαρτέτο Σελήνη μαζί με την πιανίστρια Αλεξία Μουζά ερμηνεύουν Μπετόβεν, Ντβόρζακ και Μότσαρτ, και στις 24/8, στο αφιέρωμα στη γαλλική μουσική, συμπράττουν η Νεφέλη Μούσουρα (πιάνο), ο Στάθης Καραπάνος (φλάουτο) και ο Γιάννος Γιοβάνος (βιολοντσέλο).

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 25/8 με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, που θα ερμηνεύσουν τραγούδια της Μεσογείου, αλλά και Λένα Πλάτωνος και Μάνο Χατζιδάκι. Αυτό που δίνει τα εύσημα στο Φεστιβάλ της Αίγινας είναι η ποιότητα των προσκεκλημένων μουσικών, που ερμηνεύουν σε εξωτερικό χώρο για τη χαρά αυτής της ώσμωσης, αλλά και η επιμονή της Ντόρας Μπακοπούλου να κρατάει ψηλά τη σημαία δικαιώνοντας και τον τίτλο αλλά και την αποστολή του μουσικού παιδαγωγού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή